Hyppää sisältöön

Eurajoen moposuora joutui ottamaan aikalisän – sopivan paikan haku jatkuu

Eurajoella olisi jopa kymmeniä nuoria, jotka haluaisivat harjoitella mopoilua omalla moposuoralla. Hankkeelle oli varattu tälle vuodelle 20 000 euron määräraha.

Honda Monkey (Z50J) -merkkinen mopedi, taustalla näkyy farkkuasuisen miehen jalat.
Moposuoralle ei ole vielä löytynyt sopivaa paikka Eurajoelle, vaikka hankkeelle on jo myönnetty rahoitustakin. Kuva: Rami Moilanen / Yle
Mika Viljanen

Eurajoki on yksi niistä paikkakunnista, missä mopolla päristely on kiristänyt nuorison ja asukkaiden välejä.

Kunta ei kuitenkaan jättänyt asiaa sikseen, vaan mopoväelle on ryhdytty suunnittelemaan omaa harjoittelupaikkaa eli moposuoraa.

Sopivan paikan löytäminen on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi ja nyt moposuoran suunnittelussa on otettu aikalisä. Hankkeelle on varattu tälle vuodelle 20 000 euroa Eurajoen budjettiin, mutta se jäänee nyt käyttämättä.

Talven aikana suunnittelua jatketaan, jotta sopiva paikka mopoilun harjoitteluun löytyisi.

– Nuorisovaltuusto halusi, että paikka olisi sellainen, mihin nuoriso oikeasti haluaa tulla ja toisaalta sellainen, ettei se aiheuta ympäristölle häiriötä, toteaa Eurajoen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Laura Töykkälä.

Töykkälä pitää tärkeänä, että moposuora saataisiin toteutettua, sillä paikallinen nuoriso kaipaa sellaista.

– Eurajoella ei oikein ole sellaista omaa paikkaa nuorille. Ei ainakaan sellaista, joka ei häiritsisi ympäristön asukkaita, Töykkälä sanoo.

Käyttäjiä riittäisi

Kunta järjesti kesällä moposuorasta kuulemistilaisuuden ja verkkokyselyn nuorille.

Vastausten perusteella suurin osa nuoristakin haluaa, että paikka olisi rauhallinen ja katseilta piilossa. Vakituisia käyttäjiä moposuoralle löytyisi kolmisenkymmentä

Eurajoen nuorisovaltuuston 18-vuotias puheenjohtaja Laura Töykkälä uskoo, että moposuora saadaan toteutettua lähivuosina, vaikka sopivan paikan löytäminen onkin viivästynyt.

– Hienoa olisi, jos saataisiin valmista parissa vuodessa. Olen kuitenkin tätä kunnallista päätöksentekoa seurannut ja realistinen arvio voisi olla, että viiden vuoden kuluttua moposuora olisi käyttökunnossa.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle