Hyppää sisältöön

Suomalaisvoimistelijan mukaan nimettiin uusi voimisteluliike: ”Aika coolia”, sanoo Oulun Pyrinnön Malla Montell

Montell pääsi listalle eritasonojapuiden nimikkoliikkeellään. Montell suoritti liikkeensä onnistuneesti Turkin Challenge Cup -kilpailussa lokakuun alussa ja varmisti siten liikkeen omiin nimiinsä.

Malla Montell telinevoimistelemassa.
Montell kertoo saaneensa tiedon asiasta eilen treeneissä. – Se oli iso uutinen, Montell iloitsee. Kuvassa Montell kilpailee Islannissa vuonna 2021. Kuva: Malla Montellin kotialbumi
Emilia Pakkala

Telinevoimistelija Malla Montell Oulun Pyrinnöstä sai nimensä kansainvälisen voimisteluliiton uusien voimisteluliikkeiden listalle.

Montell pääsi listalle eritasonojapuiden nimikkoliikkeellään, kerrotaan Suomen Voimisteluliiton tiedotteessa. Montell suoritti liikkeensä onnistuneesti Turkin Challenge Cup -kilpailussa lokakuun alussa ja varmisti siten liikkeen omiin nimiinsä.

Montell kertoo tämän tuntuvan todella mahtavalta.

– Kuulin itse tästä eilen treeneissä, kun valmentaja tuli huutaen kertomaan, että nyt minulla on oma liike. Se oli iso uutinen, ja kaikki taputtivat minulle salissa. Onhan se siistiä, että nyt ihmiset puhuvat liikkeen tehdessään, että olen tehnyt montellin, Montell riemuitsee.

Telinevoimistelun sääntökirja Code of Points on kansainvälinen ohjekirja telinevoimistelun tuomarointiin ja teknisiin ohjeisiin, ja se sisältää kaikki voimistelun liikkeet. Uudet liikkeet nimetään voimistelijan mukaan, joka suorittaa liikkeen ensimmäisenä kansainvälisen voimisteluliiton alaisessa kilpailussa ja näin liike tulee hyväksytyksi sääntökirjaan.

Myös Montellin valmentaja Pauliina Savola iloitsee uutisesta. Hänen mukaansa tällaiset onnistumiset tuovat suomalaista voimistelua näkyviin, kun tehdään uusia liikkeitä, joita muutkin alkavat käyttämään.

– Sehän kertoo ajattelun ketteryydestä, jos voimme kansainvälisissä kilpailuissa esittää uudenlaisia ideoita. Ja onhan se valmentajanakin uusi kokemus, kun voimistelija tällaisen tekee, Savola kertoo.

Edellinen ja ensimmäinen suomalainen naistelinevoimistelija on saanut nimikkoliikkeensä vuonna 2005, kun Annamari Maaranen-Hincks suoritti onnistuneesti "Maarasen" Melbournen maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2005.

Malla Montell kertoo, että nimen saaminen kansainvälisen voimisteluliiton uusien voimisteluliikkeiden listalle antaa ison motivaatiopiikin tulevaan.

– Aika coolia, Montell summaa fiiliksensä.

Suosittelemme sinulle