Hyppää sisältöön

OP Keski-Suomi sulkee viisi kassapalvelupistettään vuoden loppuun mennessä

Pankin mukaan kassapalvelujen käyttö on vähentynyt viime vuosina noin 20 prosenttia vuodessa.

Kuva: Yle / Kaisu Nevasalmi
Heli Kaski

OP Keski-Suomi sulkee viisi kassapalvelupistettä Keski-Suomesta vuoden loppuun mennessä.

Pankki kertoi muutosneuvottelujen aloittamisesta syyskuun alkupuolella.

Muutosneuvottelut on nyt saatu päätökseen ja OP Keski-Suomen hallitus on päättänyt Viitasaaren, Saarijärven, Laukaan, Hankasalmen ja Karstulan kassapalvelupisteiden sulkemisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa konttoreiden sulkemista näiltä paikkakunnilta.

Pankki tarjoaa kassapalveluita jatkossa Jyväskylän Kauppakadun toimipisteen lisäksi Pihtiputaan, Äänekosken, Joutsan ja Luhangan kassapalvelupisteissä.

Kassapalvelujen supistamisen myötä myös Pihtiputaan toimipisteen kassapalvelupäivä muuttuu yksipäiväiseksi ja on tiistai.

Äänekosken toimipisteen kassapalvelupäivä vaihtuu torstaista maanantaille.

Joutsassa, Pihtiputaalla ja Äänekoskella on kassapalvelupäivän aikana tauko kello 12-13 välillä.

Luhangassa kassapalveluihin tai kassapalvelupäivään ei tule muutoksia ja pankki palvelee asiakkaita paikkakunnalla kassapalvelupäivänä kello 10-13.

Vielä toistaiseksi OP Keski-Suomella on yhdeksän Jyväskylän ulkopuolista konttoria. Ne sijaitsevat Hankasalmella, Joutsassa, Luhangassa, Karstulassa, Laukaassa, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella.

OP Keski-Suomi kertoo tiedotteessaan, että käytyjen muutosneuvottelujen kohteena oli noin 15 henkilöä.

Suunnitelmiin ei sisältynyt henkilöstön vähentämistä.

– Muutosneuvotteluiden piirissä olevat asiat käytiin henkilöstön edustajien kanssa avoimesti ja huolellisesti lävitse. Pääluottamusmiehenä olen tyytyväinen neuvotteluissa saavutettuun yhteisymmärrykseen, kommentoi pääluottamusmies Annamari Österberg.

Toimenpiteillä ei ole pankin mukaan vaikutusta asiakkaiden tili-, säästö- tai rahoitussopimuksiin. Muutos ei myöskään vaikuta välittömästi Automatia Pankkiautomaatit Oy:n omistamiin sekä ylläpitämiin Otto.- ja TalletusOtto. -automaatteihin. Automatia ratkoo itsenäisesti automaattiensa paikkakuntakohtaiset sijainnit.

Käteistä rahaa on pankin kassapalvelupisteiden lisäksi mahdollista nostaa maksukortilla automaateista, K-kauppojen ja Tokmannien kassoilta sekä R-kioskeista sekä Neste-asemilta.

OP Keski-Suomella on noin 126 000 asiakasta.

Pankki toteaa, että sen kassapalveluita viikkotasolla käyttää keskimäärin alle 600 asiakasta koko pankissa.

OP keski-suomen toimitusjothaja Pasi Sorri toteaa, että pankki kannustaa kassapalveluihin ja käteiseen rahaan tottuneita asiakkaitaan pankkikortin ja maksupalvelun käyttöön.

Viimeisten vuosien aikana kassapalveluiden käyttö on OP Keski-Suomen mukaan vähentynyt noin 20 prosentin vuosivauhtia.

Lisätty juttuun kello 12.09 lause, että kassapalvelujen sulkeminen tarkoittaa käytännössä konttoreiden sulkemista.

Suosittelemme sinulle