Hyppää sisältöön

Svenska Yle: Åbo Underrättelserin toimittajat kantelivat päätoimittajastaan Julkisen sanan neuvostolle – taustalla julkaisematon juttu Turun vasemmistoliitosta

JSN vahvistaa, että kantelu on tehty. Asia otetaan käsittelyyn ensi vuoden alussa. Tom Simola kieltää ulkopuolisen vaikuttamisen.

Man i skjorta och kostym står lutad mot en vit trädörr.
Tom Simola. Arkistokuva. Kuva: Nicole Hjelt / Yle
Eino Kossila

Åbo Underrättelserin toimitus on tehnyt omasta päätoimittajastaan Tom Simolasta kantelun julkisen sanan neuvostolle (JSN).

Svenska Ylen tietojen mukaan taustalla on julkaisematon, tutkiva artikkeli vasemmistoliiton poliitikoista Turussa. Artikkeli oli jatkojuttu isompaan kokonaisuuteen (siirryt toiseen palveluun), jossa käsiteltiin venäläissyntyisen turkulaispoliitikon Ukraina-puheita.

Toimituksen henkilökunnan mukaan he eivät ole saaneet riittävää selitystä sille, miksi artikkelia ei ole julkaistu. JSN vahvistaa, että kantelu on toimitettu ja se otetaan käsittelyyn ensi vuoden alussa.

Yle Åbolandin tavoittama Tom Simola sanoo, ettei häneen ole kohdistunut ulkopuolista vaikuttamista. Hän sanoo olevansa päätoimittajana vastuussa lehden sisällöstä niin oikeudellisesti kuin taloudellisesti.

Juttua täydennetty muun muassa Tom Simolan kommenteilla kello 16:51.

Suosittelemme sinulle