Hyppää sisältöön

Autoilija osui suojatiellä olleeseen lapseen Espoossa – lapsi joutui sairaalahoitoon

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vamman tuottamuksena.

Poliisi muistuttaa, että sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden on oltava liikenteessä varovaisempia syksyn edetessä. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Don Lehtinen

Autoilija osui suojatietä pitkin tietä ylittäneeseen kouluikäiseen lapseen maanantaiaamuna 31. lokakuuta Espoonväylällä Espoon keskuksessa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan lapsi on sairaalahoidossa, ja hänen vanhempansa on tavoitettu.

Onnettomuuden esitutkinta on alussa, ja poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vamman tuottamuksena. Myös onnettomuuslautakunta tutkii onnettomuutta.

Poliisi ei esitutkinnan ollessa alussa voi ottaa kantaa siihen, miksi onnettomuus tapahtui. Komisario Hannu Kontola kuitenkin muistuttaa poliisin tiedotteessa, että ajoturvallisuuteen pitää kiinnittää nyt huomiota eri tavalla: autoilijoiden on aamujen ja iltojen pimentyessä kiinnitettävä huomiota jarrutusmatkoihin erityisesti suojateitä lähestyessä.

− Näin on etenkin siinä tapauksessa, jos sataa vettä. Tämän lisäksi jarrutusmatkat kasvavat tien mahdollisen liukkauden vuoksi. Jalankulkijoita kehotetaan huomioimaan heijastimien käytön merkitys, Kontola kertoo.

Suosittelemme sinulle