Hyppää sisältöön

Vaasan sähkö tarkistaa hintojaan marraskuussa – myös uusia sopimusmalleja kehitellään

Vaasan sähkön hallitus päätti kokouksessaan sähkönhinnan tarkistamisesta alaspäin vielä marraskuun aikana. Kuluttajien tukalaa tilannetta halutaan helpottaa tarjoamalla uusia sopimusmalleja.

Vaasan Sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin.
Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Sebu Björklund

Vaasan sähkö on tänään tehnyt periaatepäätöksen hintojen tarkistamisesta marraskuun aikana. Yhtiön hallitus kokoontui maanantaina 31.10. aamulla.

Käytännössä mahdollisista alhaisemmista hinnoista tiedotetaan noin kahden viikon kuluttua, marraskuun puolivälissä.

Vaasan sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin toteaa, että keskustelu sähkön hinnasta on kuultu myös yhtiön hallituksessa.

– Totta kai me kuuntelemme asiakkaitamme. Monet lapsiperheet, eläkeläiset ja muut asiakasryhmät ovat tilanteessa, jossa sähkön hinta nousee, korot ovat nousussa ja polttoaineen hinta nousee. Tämä on kokonaisuus, jota voi olla vaikea käsitellä, ja haluamme pitää huolen siitä, että olemme helpottamassa tilannetta, Damlin toteaa Svenska Yle Österbottenin haastattelussa.

Periaatepäätös koskee nykyisiä sopimuksia. Kehitteillä on myös uusia tuotteita, joiden odotetaan tuovan asiakkaille mahdollisuuksia säästää sähkön hinnassa, kuluttamalla sähköä silloin kun hinta on alhaalla.

Damlin toteaa, että säätelemällä omaa sähkönkulutusta, on pystyttävä vaikuttamaan myös omaan sähkölaskuun.

– Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kyseeseen voisi tulla kiinteähintainen sopimus. Hyödyntämällä tunteja jolloin pörssisähkö on halpaa, hinta voisi kuitenkin laskea kiinteästä hinnasta, ja päinvastoin, Damlin toteaa.

Uudesta tuotteesta kiinnostuneiden asiakkaiden on solmittava uusi sopimus yhtiön kanssa.

Suosittelemme sinulle