Hyppää sisältöön

Nähdäänkö suomalaista jääkiekkohistoriaa tehnyt Valtteri Filppula vielä maajoukkueessa? ”Aistin, että virtaa vielä olisi”

Sveitsissä hienon alkukauden pelannut Valtteri Filppula pohtii maajoukkueuransa jatkoa. Naisleijonien huippuhyökkääjä Michelle Karvinen jättää seuraavan maajoukkueturnauksen väliin.

Valtteri Filppula nostaa MM-pokaalin ilmaan.
Valtteri Filppula johti Leijonat viime toukokuussa maailmanmestaruuteen Tampereella. Kovaan kolmen kullan kerhoon kuuluvan konkarihyökkääjän maajoukkueuran jatko on vielä auki. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Leijonien joukkue marraskuun puolivälissä Turussa pidettävään EHT-turnaukseen nimettiin maanantaina. Listalta puuttui viime kauden molemmissa kultajoukkueissa kapteenina toimineen Valtteri Filppulan nimi. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut maailmanmestaruuden, olympiakultaa sekä Stanley Cupin.

38-vuotiaan konkarihyökkääjän maajoukkuetulevaisuudella on spekuloitu keväisen MM-voiton jälkeen.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Filppula ei ole vielä tehnyt päätöstä maajoukkueuransa suhteen. Jalonen kertoo hänen ja GM Jere Lehtisen olleen taannoin yhteydessä sveitsiläisessä Servettessä pelaavaan suomalaiseen.

– Aistin, että virtaa vielä olisi, Jalonen kertoo Filppulan aikeista.

Filppula sai esikoislapsena vuoden alussa. Se saattaakin olla yksi syy, miksei Filppulaa nähdä ainakaan vielä Suomen EHT-turnauksessa.

– Hänellä on kohtuullisen pieni lapsi kotona. Sanoin, että ihan turha tässä on vielä hosua. Hän saa pohtia asiaa rauhassa.

Jalonen ja Lehtinen aikovat kysyä Filppulaa joulukuussa pelattavaan Sveitsin EHT-turnaukseen. Filppula on pelannut mainion alkukauden. Sveitsin liigaa johtavan Servetten ykkössentteri on iskenyt 17 peliin kahdeksan maalia ja 19 pistettä.

– Jos hän ei sinne lähde, katsotaan sitten keväämmällä, onko hän käytettävissä ja miten peli kulkee. Tähän mennessä on kulkenut erittäin hyvin, Jalonen toteaa.

Michelle Karvinen.
Naisleijonien kärkihyökkääjiin lukeutunutta Michelle Karvista ei nähdä marraskuun turnauksessa. Kuva: Mattias Simonsen / Yle

Karvinen ei mukana

Maanantaina nimettiin myös Naisleijonien joukkue marraskuussa pidettävään maajoukkueturnaukseen. Joukkueesta puuttuu ringetten MM-kisojen takia sivussa oleva Susanna Tapani sekä yli kymmenen vuotta hyökkäyksen kantaviin voimiin lukeutunut Michelle Karvinen. 32-vuotias Karvinen pelaa tällä hetkellä ruotsalaisessa Frölundassa.

– Michelle on ollut monia vuosia mukana. Elämäntilanne on se, että hän keskittyy tällä hetkellä seurajoukkueeseensa Ruotsissa. Kunnioitetaan sitä päätöstä, Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi.

Onko maajoukkueura paketissa?

– Ovet ovat auki suuntaan ja toiseen. Viestimme oli, että hän keskittyy tällä hetkellä siellä. Annetaan ajan kulua. Katsotaan, miten elämä ja jääkiekko vie.

Jalosta ja Toivolaa haastatteli Antti-Jussi Sipilä.

Lue myös:

Suosittelemme