Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen jälleen liekeissä Utahin voitossa – päävalmentaja hehkutti yli 30 pistettä upottanutta ykköstykkiään

Lauri Markkanen teki 31 pistettä ja otti 11 levypalloa Utah Jazzin voitossa Memphis Grizzliesiä vastaan. Tupla-tupla oli Markkasen neljäs alkukauden kahdeksassa ottelussa.

Lauri Markkanen ja Ja Morant kättelevät ottelun jälkeen.
Memphisin Ja Morant (oikealla) pussitti 37 pistettä, mutta ei mahtanut mitään Lauri Markkasen tähdittämälle Utah Jazzille. Kuva: NBAE via Getty Images
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lauri Markkanen ylsi jälleen yli 30 pisteeseen koripallon NBA:ssa, kun hänen edustamansa Utah Jazz löi Memphis Grizzliesien koripallon NBA:ssa pistein 121–105.

Markkanen, 25, pussitti kotiparketilla Salt Lake Cityssä peräti 31 pistettä, joka sivuaa hänen viikon takaista kauden parasta pistesaldoaan. Suomalaistähti kirjautti myös 11 levypalloa ja neljä torjuntaa.

Myös Markkasen otteet puolustuspäässä keräsivät kehuja päävalmentaja Will Hardylta.

– Hänellä on nopeat jalat ja hän osaa käyttää kokoaan ja pituuttaan. Hän on siinä hyvä 213-senttiseksi (seitsemän jalkaa pitkäksi) pelaajaksi. Hänen kokonsa yhdistettynä liikkeeseen tekee hänestä hyvän puolustajan, Hardy sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Utah kokosi Markkasen taidonnäytteitä Twitter-videolle ottelun jälkeen.

Reilut puoli tuntia pelannut Markkanen onnistui kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään neljässä. Niistä kolme hän hurjasteli toisen jakson lopussa ja auttoi Utahia karkaamaan vauhdilla miltei 20 pisteen johtoon. Memphis ei enää toipunut haastamaan Utahia voitosta ottelun jälkipuoliskolla.

Markkanen on nostanut uuden seuransa Utahin huippuvireeseen alkukaudesta, ja joukkue on napsinut kuusi voittoa kauden kahdeksasta ottelusta. Kumpikin kahdesta peräkkäisestä ottelusta Memphisiä vastaan päättyivät Utahin voittoon.

Ennakkoon yhdeksi sarjan heikoimmista joukkueista povattu Utah on NBA:n länsilohkossa kolmantena. Se pelaa seuraavan ottelunsa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä Dallas Mavericksin vieraana.

Viime kaudella Utahin leiristä kantautui tietoa Jazzin ex-tähtien Rudy Gobertin ja Donovan Mitchellin riitelystä joukkueen pukukopissa. Sekä Gobert että Mitchell lähtivät Utahista viime kauden jälkeen. Sen jälkeen seura on tehnyt täyskäännöksen paitsi peliesityksissään myös ilmapiirissä.

Vuodesta 2019 Utahissa pelannut Jordan Clarkson kertoo nauttineensa tästä alkukaudesta erityisesti siksi, että joukkueella on hauskaa yhdessä ja pelaajilla kova tarve näyttää kykynsä.

– Meillä on mahtava tunnelma pukukopissa, Clarkson sanoo.

NBA:n sarjataulukot näet tästä linkistä.

Lue myös:

Suosittelemme sinulle