Hyppää sisältöön

Poliisin armovuosikeräys tuotti lähes 400 asetta Hämeessä

Armovuosikeräyksessä voi ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille esimerkiksi kuolinpesän aseita, tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita sekä patruunoita.

Hämeen alueella järjestetty asekeräys osoittautui erittäin tarpeelliseksi. Kuva: Hämeen poliisilaitos
Kalle Suomi

Poliisin ja Puolustusvoimien yhteistyönä järjestetyn armovuosikeräyksen saldo Hämeessä oli yhteensä lähes 400 asetta, tiedottaa Hämeen poliisi (siirryt toiseen palveluun). Armovuosikeräyksen tarkoitus on antaa kansalaisille mahdollisuus luovuttaa viranomaisille luvallisia ja luvattomia aseita, patruunoita ja räjähteitä ilman seuraamuksia.

Hämeen keräyspartiot kävivät 3.–9. lokakuuta kaikkiaan 340 kohteessa, joista 135 sijaitsi Kanta-Hämeessä ja 205 Päijät-Hämeessä. Poliisin ja puolustusvoimien henkilökunnasta kootut keräyspartiot kiersivät Hämeen kaikki 21 kuntaa.

Käsiaseita, kiväärejä ja haulikoita kertyi poliisin haltuun Kanta-Hämeen alueella 169 ja Päijät-Hämeen puolella 224. Lisäksi erilaisia patruunoita kerättiin noin 700 kilogrammaa.

Poliisi sai ilmoituksia myös siviiliräjähteistä ja ruudista sekä sotilasräjähteistä, joiden keräyksen hoiti puolustusvoimien partio. Kerääjien haltuun päätyi lisäksi kymmenittäin erilaisia vaarallisia esineitä ja tarvikkeita.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle