Hyppää sisältöön

25-vuotias mies tuomittiin 11 vuodeksi vankilaan Eurassa kesällä sattuneesta kuolonkolarista

Käräjäoikeuden mukaan tuomitun menettely tilanteessa osoittaa hänen olleen täysin piittaamaton ja välinpitämätön muihin tienkäyttäjiin ja näiden turvallisuuteen nähden.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan Jesse Juhani Miikkael Niemisen yhdeksitoista vuodeksi vankeuteen Eurassa sattuneesta kuolonkolarista.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen kaikkiin rikoksiin, joista häntä syytettiin. Rikosnimikkeinä olivat lopulta tappo, tapon yritys, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja lievä vahingonteko.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitun menettely tilanteessa osoittaa hänen olleen täysin piittaamaton ja välinpitämätön muihin tienkäyttäjiin ja näiden turvallisuuteen nähden. Mies ajoi 180 kilometrin tuntivauhtia ja oli lähes 2,5 promillen humalassa tapahtumahetkellä.

Käräjöoikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Mopoauto repeytyi kahtia

Heinäkuussa sattuneessa henkilöauton ja mopoauton kolarissa kuoli mopoauton matkustaja ja kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Poliisi mukaan turma sattui, kun henkilöauto lähti ohittamaan mopoautoa ja osui siihen. Mopoauto repeytyi voimakkaan törmäyksen seurauksena kahtia ja matkustajana ollut nuori nainen sinkoutui tuulilasin läpi lähes sadan metrin matkan asfaltille ja menehtyi vammoihinsa.

Miehen auton nopeus oli tapahtuma-aikaan 180 km/h alueella, missä nopeusrajoitus on 80 km/h. Mies myös kuvasi puhelimella ajoaan ja piti tupakkaa toisessa kädessään, syyttäjä sanoi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Aiheesta aiemmin:

Syyttäjä: Eurassa mopoautoon törmännyt mies oli 2,5 promillen humalassa, kaahasi ja kuvasi ajoaan – vaaditaan vähintään 11 vuoden tuomiota

Euran kuolonkolarin rikosnimikkeet kovenivat – syytettyä epäillään taposta

Suosittelemme sinulle