Hyppää sisältöön

Kemijoki oy valmis miljoonan euron vakuuteen – haluaisi aloittaa Sierilän voimalaitoksen rakennustyöt valituksista huolimatta

Jokiyhtiön saama jatkoaika voimalaitokselle herätti vastarintaa. Vaasan hallinto-oikeudessa on vireillä viisi valitusta.

Kemijoki oy:n Sierilän vesivoimalan on määrä tulla Rovaniemen Oikaraisen kylässä sijaitsevaan Sieriniemeen, jonka poikki kaivettaisiin turbiineihin vievä vesikanava. Kuva: Jarmo Honkanen / Yle
Armi Auvinen

Vaasan hallinto-oikeudessa on paraikaa vireillä yhteensä viisi valitusta, jotka koskevat Sierilän voimalaitoksen saamaa jatkoaikaa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto myönsi Sierilän voimalaitoksen rakentamistöiden aloittamiselle kolmen vuoden jatkoajan viime keväänä. Rakennustyöhön on ryhdyttävä viimeistään 22.5.2024.

Valituksia viraston päätöksestä ovat jättäneet yksityishenkilöt, Villilohi-verkosto ja Suomen Luonnonsuojeluliitto.

Vastineessaan Vaasan hallinto-oikeudelle Kemijoki oy toivoo, että se voisi aloittaa voimalaitoksen rakentamisen valituksista huolimatta.

Miljoonan euron vakuus

Mahdollisten vahinkojen, haittojen ja kustannusten korvaamiseksi, jotka aluehallintoviraston päätöksen kumoaminen tai lupamääräysten muuttaminen voivat aiheuttaa, jokiyhtiö olisi valmis antamaan miljoonan euron vakuuden.

Jokiyhtiö perustelee rakentamistöiden aloittamista oikeus- ja valitusprosessien pitkäkestoisuudella.

Jos ja kun Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä tultaisiin valittamaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen, saattaisi lainvoimainen päätös asiasta tulla vasta, kun määräaika rakentamistöiden aloittamiselle on kulunut umpeen.

Enemmän aiheesta:

Sierilän voimalaitoksen rakentamisen aloitukselle jatkoaika – Yhtiö: "Valitusprosessit ovat viivästyttäneet hanketta kohtuuttoman pitkään"

Suosittelemme sinulle