Hyppää sisältöön

Sibeliuksen syntymäkaupungissa on jälleen sinfoniaorkesteri

Tawastia-Sinfonian idea lähti lakkautetun kaupunginorkesterin muusikoilta. Musiikkia linnassa -yhdistys on hakenut ja saanut apurahaa orkesterin konserttien järjestämiseen.

Musiikkia linnassa -konserttisarjan yksi solisteista Juho Punkeri, toinen kapellimestari Sonja Seppänen sekä taiteellinen johtaja Heikki Seppänen flyygelin äärellä.
Musiikkia linnassa -konserttisarjan yksi solisteista Juho Punkeri (vas.), toinen kapellimestari Sonja Seppänen sekä taiteellinen johtaja Heikki Seppänen odottavat pitkästä aikaa esiintymistä yleisön edessä.
Harri Oksanen

Tawastia-Sinfoniasta halutaan Hämeenlinnan lakkautetun kaupunginorkesterin jatkaja. Tähän asti projektiluonteisesti toiminut Tawastia-Sinfonia tavoittelee ammattimaisen orkesterin asemaa.

Tähtäin on säännöllisessä orkesteritoiminnassa Hämeenlinnassa, toistaiseksi orkesteri on toiminut tilauspohjalta.

Tawastia-Sinfonian tavoitteena on päästä valtionosuusjärjestelmään vuonna 2027. Siihen asti orkesterin on haalittava toimintaan tarvittavat apurahat eri lähteistä. Orkesterin on myös järjestäydyttävä, sillä ei vielä ole omaa taustayhdistystä.

Musiikkia linnassa -yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Seppänen toivoo, että kaupunki osallistuisi omalla panoksellaan maallisten konserttien järjestämiseksi Verkatehtaan Vanaja-salissa. Hämeenlinnan Teatteri voisi olla myös yksi orkesterin tilaajista.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on tähän mennessä tilannut orkesteria, mutta se ei voi olla orkesterin ylläpitäjä.

Tawastia-Sinfonia on konsertoinut tähän mennessä kuusi kertaa. Pyhäinpäivänä 5. marraskuuta alkavan Musiikkia linnassa -konserttisarjan avauskonsertti Mozartin Requiem Hämeenlinnan kirkossa on orkesterin seitsemäs konsertti. Konserteista 6 on seurakunnan tilaamia. Orkesterissa on noin 50 soittajaa.

Heikki Seppänen kertoo tavoitteena olevan neljä konserttia vuosien 2023 ja 2024 aikana.

Korjaus 3.11.2022 klo 14.58: Korjattu tieto orkesterin perustamisideasta, konserttien määrästä sekä Musiikkia linnassa -yhdistyksen roolista orkesterin taustalla.

Suosittelemme sinulle