Hyppää sisältöön

Mustialan kampuksen tila sai kansainvälistä tunnustusta

Perusteluiden mukaan Mustiala, kuten muutkin palkitut tilat, on innovatiivinen luonnonmukaisten käytäntöjen parantamisessa ja innostaa laajempaan maatalouselintarvikejärjestelmän muutokseen.

Mustialan maatalousoppilaitoksen hallintorakennus.
Mustiala on HAMKin vanhin kampus. Mustialan maaseutualan koulutuksen juuret ovat 1840-luvulla. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Riitta Tapiomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Euroopan komission tunnustama luomuverkosto TP Organics on nimennyt Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen tilan ”lighthouse”-maatilaksi neljän muun eurooppalaisen maatilan kanssa.

Lighthouse, eli majakka -maatilalla tarkoitetaan tilaa, jossa luomukäytänteet tuodaan esille koulutuksessa. Ne myös vievät eri tavoin eteenpäin luomusektoria ja laajempaa maatalouselintarvikejärjestelmän muutosta.

Tiloilla tehdään usein myös tutkimusta ja yritysyhteistyötä, jotka edistävät luomutoimintaa erilaisin kokeiluin.

TP Organics nimeää Lighthouse-tilat -raportissaan, joka julkaistiin Belgiassa Organic Innovation Days 2022 –tapahtumassa. Raportin mukaan valitut tilat ja verkostot ovat innovatiivisia luonnonmukaisten käytäntöjen parantamisessa ja innostavat laajempaan maatalouselintarvikejärjestelmän muutokseen.

– Oli ilo huomata, että toimintamme ja Mustialan luomutila on noteerattu Euroopassa ja meidät kutsuttiin mukaan raporttiin, toteaa HAMK Bio -tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen tiedotteessa.

Muut palkitut tilat sijaitsevat Belgiassa, Tšekissä, Itävallassa ja Espanjassa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme