Hyppää sisältöön

Festarikävijöille tutun ruuhkaristeyksen muodonmuutos on pian valmis – Jämsän Himoksen eritasoliittymän hintalappu noin 9 miljoonaa euroa

Himoksen risteyksen täysin uuden eritasoliittymän on tarkoitus parantaa liikenneturvallisuutta, liikenteen sujuvuutta ja joukkoliikenteen sekä kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita.

Mittava risteysremontti alkoi Jämsässä toissa kesänä. Urakan on määrä valmistua marraskuun loppuun mennessä.
Heli Kaski

Keski-Suomessa Jämsän Himoksen risteyksen eritasoliittymä (siirryt toiseen palveluun) (vayla.fi) ysitiellä on valmistumassa aikataulussaan marraskuun puolivälissä, viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

– Marraskuun puolivälissä pitäisi olla jo hyvin valmista ja liikenteen pitäisi päästä paikalla normaalia reittiä kulkemaan. Viimeisiä töitä ovat ajoratamaalaukset. Niiden valmistuttua puretaan työmaa-aikaiset järjestelyt, kuvailee Keski-Suomen ely-keskuksesta yksikön päällikkö Janne Jaatinen.

Noin yhdeksän miljoonaa euroa maksanut tieremontti alkoi kesällä 2021. Eduskunta myönsi hankkeelle erillisrahoituksen.

Himoksen eritasoliittymä pohjoiseen päin.
Himoksen risteyksen kohdalta ysitiellä kulkee keskimäärin yli 7000 autoa vuorokaudessa. Tapahtumien aikaan määrä on suurempi. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

– Saamme nyt vanhan tasoristeyksen sijaan eritasoliittymän, missä valtatien liikenne kulkee rauhassa omaa väyläänsä ja eritasoramppeja pitkin päästään ajamaan Himokselle turvallisesti, toteaa Jaatinen.

Erityisesti kesällä Himoksen isot festarit tuovat alueelle kymmeniä tuhansia ihmisiä. Liikenne jo muutenkin vilkkaalla tieosuudella on ollut tapahtumien aikaan ajoittain tukkoista.

Risteyksen ohittaa keskimäärin lähes 7300 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Himoksen eritasoliittymä etelään päin.
Himoksen risteyksen uudistustyö on pitkällä. Tasoristeyksen tilalla ovat rampit ja silta. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Tieremontin tavoitteena on ollut parantaa liikenneturvallisuutta, liikenteen sujuvuutta sekä joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita.

– Liikennemäärät ovat sen verran isot, että eritasoliittymä parantaa liikenneturvallisuutta huomattavasti. Samalla alueelle on lisätty linja-autopysäkkejä ja liityntäpysäköintiä, kertoo Jaatinen.

Parhaillaan risteysalueella tehdään viimeistelytöitä, muun muassa sillan kaiteita, sanoo hankeen urakoitisjana toimivan Destia Oy:n työmaapäällikkö Kyösti Körkkö.

Körkkö sanoo urakan sujuneen pääosin hyvin, vaikka tietöiden aikaiset liikennejärjestelyt isojen festareiden aikaan ovat olleet hankalia.

Himoksen siltatyömaa.
Uusi eritasoliittymä parantaa myös joukkoliikenteen sekä kevyen liikenteen olosuhteita. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan keväällä heijastui jonkin verran Himoksen eritasoliittymän rakentamiseen. Siltojen raudoitusterästoimitukset viivästyivät Euroopan ja maailmanlaajuisten toimitutusvaikeuksien vuosi joitakin viikkoja. Työmaan aikataulua saatiin kurottua kesän mittaan kiinni.

Ely-keskuksen Jaatinen toteaa, että mittavasta tieurakasta ja sen aikana useita kertoja muuttuneista liikennejärjestelyistä ei ole tullut autoilijoilta mitenkään poikkeuksellisen paljoa palautetta.

– Kesällä Himoksen festareiden aikana tuli joitakin kommentteja. Ymmärtääkseni asiat ovat sujuneet aika hyvin, eikä mitään isompaa, esimerkiksi onnettomuuksiakaan ole sattunut, summaa Jaatinen

Suosittelemme sinulle