Hyppää sisältöön

Mies anasti poliisiauton kesken poliisitehtävän ja hurjasteli pakoon – syyttäjä vaatii vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on käsittelyssä tapaus, jossa syytetty vei luvatta poliisiauton kesken poliisien tehtävän.

Poliisimaijan kylki.
Mies anasti poliisiauton Laitilassa 26.12.2020. Arkistokuva. Kuva: Johanna Lehtola / Yle
Johanna Lehtola

Syyttäjä vaatii ainakin puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta miehelle, joka anasti poliisiauton kesken viranomaisten tehtävän.

Syytetty mies vei poliisiauton tilanteessa, jossa poliisit olivat pysäyttäneet henkilöauton takaa-ajon jälkeen Laitilassa tapaninpäivänä kaksi vuotta sitten.

Mies oli ollut henkilöauton matkustajana ja poliisien selvittäessä tilannetta kuskin kanssa, oli syytetty varastanut poliisiauton ja pötkinyt pakoon suurella ajonopeudella. Mies hurjasteli haastehakemuksen mukaan huomattavaa ylinopeutta, jopa 180 kilometrin tuntinopeudella Eurantiellä ja valtatiellä 8. Syyttäjän mukaan mies myös ohitteli muita autoilijoita sulkuviiva-alueilla.

Miestä syytetään autovarkauden lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mies on tunnustanut osittain teot.

Samalla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin viime perjantaina syytetyn lukuisia näpistyssyytteitä.

Suosittelemme sinulle