Hyppää sisältöön

Kuopion Postitalo sai uuden enemmistöomistajan paikallisesta perheyhtiöstä

Kuopiolainen kiinteistöjä vuokraava ja hallinnoiva Karelia Finland on ostanut 60 prosenttia Kuninkaankadulla sijaitsevasta Kuopion Postitalosta. Kauppahinta on vajaat 6,9 miljoonaa euroa.

Kuopion Postitalo.
Kuopion Postitalo on rakennettu vuonna 1937. Sitä peruskorjataan parhaillaan, ja remontti valmistuu keväällä 2023. Kuva: Tanja Kröger / Yle
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Enemmistöosuus Kuopion Postitalosta siirtyy perheyhtiö Karelia Finlandin omistukseen. Kuopiolainen kiinteistöjä vuokraava ja hallinnoiva yritys osti 60 prosenttia Kuninkaankadulla sijaitsevista Postin entisistä tiloista

Kauppahinta on vajaat 6,9 miljoonaa euroa. Kuopion seurakuntayhtymä hankki jo aiemmin 40 prosenttia kiinteistöstä. Myyjänä oli Stockpos Oy, joka omistaa myös parhaillaan kohteessa peruskorjausta tekevän Rakennustyö Salminen Oy:n.

Karelia Finland ei kerro kauppahintaa, mutta se paljastuu Kuopion seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston esityslistalta. Kiinteistöosakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä on lunastuspykälä, jonka mukaan osakkaalla on mahdollisuus lunastukseen, jos osakkeita on kaupan.

Kuopion seurakuntayhtymän vt. hallintojohtaja Mirja Niemi kertoo ehdottaneensa yhteiselle kirkkoneuvostolle, ettei Karelia Finlandin ostamaa osuutta lunasteta.

”Seurakuntayhtymä mieluinen kumppani”

Karelia Finland on teollisuusneuvos Heikki Väänäsen perheen omistama. Väänäsen mukaan kohde on kiinnostava osa Kuopion rakennushistoriaa ja sijainniltaan Kuopion ytimessä.

– Talon peruskorjaa Rakennustyö Salminen, jonka kanssa yhteistyö on ollut mutkatonta ja ennen kaikkea laadukasta ja lisäksi kiinteistön toinen omistaja Kuopion seurakuntayhtymä on erityisen mieluinen kumppani meille, Väänänen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kuopion Postitalo on rakennettu vuonna 1937. Sitä peruskorjataan parhaillaan, ja remontti valmistuu keväällä 2023.

Rakennukseen muuttavat tuomiokirkkoseurakunta, yhtymän hallinto- ja kiinteistöpalvelut, aluekeskusrekisteri, viestintä ja perheneuvonta. Nuoriso- ja oppilaitostyö jatkaa toimintaansa Vanhassa Pappilassa.

Lisäksi kiinteistöön muuttavat Kuopion kaupungin tilakeskuksen museo- ja kirjastotoiminnat sekä Asianajotoimisto Kalla Oy ja Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy. Myös Karelia Finlandin toimisto siirtyy Postitaloon.

Karelia Finland on suomalainen perheyhtiö, jonka toimialana on kiinteistösijoittaminen, kiinteistöjen jalostaminen, vuokraustoiminta, yritystoiminnan kehittäminen, sekä muu yritys- ja sijoitustoiminta. Yhtiön omistuksessa olevia kiinteistöjä ovat Asemakatu 7, Suokatu 23, Puutarhakatu 6 ja Sammonkatu 6.

Suosittelemme