Hyppää sisältöön

Kymi Ringin tytäryhtiö on asetettu konkurssiin

Kymi Ring Events oy jätti maksamatta Moto GP:n omistavan Dorna Sportsin vaatimat miljoonat.

KymiRingin moottoriradan varikkorakennus.
Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa ei päästy ajamaan Iitin moottoriradalla kesällä 2022 tapahtumapaikan keskeneräisyyksien takia. Dorna Sports haki konkurssiin yhtiötä, jonka kanssa se oli sopinut tapahtumasta. Kuva: Antro Valo / Yle
Sini Ojanperä

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on asettanut Kymi Ringin tytäryhtiön konkurssiin. Kymi Ring Events -nimistä yhtiötä haki konkurssiin Moto GP -kisan oikeudet omistava Dorna Sports.

Käräjäoikeus teki päätöksen konkurssiin asettamisesta tiistaina. Perusteluissa todetaan, että velallinen eli Kymi Ring Events on maksukyvytön. Yhtiöllä ei ole toimivaa hallitusta eikä se kykene harjoittamaan liiketoimintaa. Myös yhtiön aikaisempi hallituksen jäsen on ilmoittanut kirjallisesti yhtiön olevan maksukyvytön.

Dorna peri Kymi Ring Eventsiltä vuonna 2021 solmittuun promootiosopimukseen nojaten 6,4:ää miljoonaa euroa.

Iitissä piti kesällä 2022 järjestää Moto GP -kisa, mutta se peruttiin tapahtumapaikan puutteiden vuoksi. Emoyhtiö Kymi Ring on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Kymi Ring Eventsin konkurssiin asettamisesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille).

Juttua on muokattu 3.11. kello 6.33 ja kello 8.36: Korjattu kuvatekstiin perutun kisan vuosiluvuksi 2022. Lisätty tietoja käräjäoikeuden ratkaisusta.

Enemmän aiheesta:

Kymi Ringin saneerausohjelman selvitykselle lisäaikaa

Dorna Sports hakee Kymiringin tapahtumayhtiötä konkurssiin

Suosittelemme sinulle