Hyppää sisältöön

Kaksi henkilöä salakuljetti huumeita soutaen kumiveneellä Tornionjoen yli Suomeen – Tulli paljasti salakuljetuksen

Tulli takavarikoi viisi kiloa Suomeen kuljetettua hasista ja noin neljä kiloa Ruotsin puolella maastoon kätkettyä amfetamiinia.

Huumekätkö maastossa, tullin kuva.
Tutkinnan aikana Tulli takavarikoi noin neljä kiloa amfetamiinia, joka oli kätketty Ruotsin puolella maastoon rajan tuntumaan odottamaan salakuljettamista Suomeen. Kuva: TULLI
Eeva Kuivas
Avaa Yle-sovelluksessa

Tulli on paljastanut huumausaineiden salakuljetuksen Tornionjoen yli Ruotsista Suomeen. Se takavarikoi alkukesästä Torniossa viisi kiloa hasista, jotka kaksi henkilöä oli hetkeä aiemmin tuonut melomalla kumiveneellä Tornionjoen yli.

Tullin mukaan joen ylitys ilman pelastusliivejä oli salakuljettajille riskialtis teko, sillä joki oli tulvakorkeudessa ja virta voimakas.

Tutkinnan aikana Tulli takavarikoi myös noin neljä kiloa amfetamiinia. Huumeet oli kätketty Ruotsin puolella maastoon rajan tuntumaan odottamaan salakuljettamista Suomeen.

Huumeita maastokätkössä Ikean rasiassa. Tullin kuva.
Törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä oli yhteensä kolme henkilöä. Kuva: TULLI

Törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä oli yhteensä kolme henkilöä, joista yhden Tulli pidätti välittömästi joen ylittämisen jälkeen. Kaksi muuta rikokseen osallistunutta henkilöä pidätettiin muutama päivä myöhemmin Torniossa.

Rikosjuttua käsiteltiin lokakuussa Lapin käräjäoikeudessa, joka langetti tekijöille useista huumausainerikoksista vankeutta vajaasta kahdesta vuodesta viiteen vuoteen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

Suosittelemme sinulle