Hyppää sisältöön

”Loskasta voimavara”, naurahtavat NHL-tapahtumajärjestäjät – edes marraskuun harmaus ei estä kiekkohuumaa Tampereella

Perjantaina ja lauantaina Tampereella pelattavat NHL-pelit näkyvät areenan lisäksi myös kaupungilla. Keskustorille rakentuvalla tapahtumatorilla on mahdollista nauttia kiekosta yhdessä muiden kanssa.

Tampere hemmottelee jälleen kiekkofaneja monipuolisilla yleisötapahtumilla. Yhteisöllisyys on tärkeää myös NHL-tapahtumien järjestäjille. Video: toimittaja Katri Tapola, kuvaaja Helmi Holopainen / Yle
Sanni Isomäki,
Katri Tapola

Perjantaina ja lauantaina Tampereella pelattavat NHL-ottelut tuovat kaupunkiin kisaturisteja ja kiekkohuumaa. Kahdessa Tampereen areenalla pelattavassa ottelussa Columbus Blue Jackets kohtaa Colorado Avalanchen.

Liput NHL-peleihin myytiin nopeasti loppuun, mutta kiekkotunnelmasta on mahdollista päästä nauttimaan myös areenan ulkopuolella.

NHL on yhdessä Tampereen kaupungin kanssa suunnittelut Keskustorille fanitapahtuman, jonka eri toiminnot ovat yleisölle maksuttomia.

Tapahtuman järjestämisessä mukana olevan Street Games oy:n Annina Rajahuhta kertoo, että kaupungin ja NHL:n yhteisenä tavoitteena oli rakentaa yleisölle mahdollisimman monipuolinen tapahtumatori. Alueelle onkin koottu monenlaista eri aktiviteettia.

NHL Global Fan Tourin kalusteita Tampereen Keskustorilla.
Tapahtumatorilla on mahdollista kokeilla esimerkiksi laukaisupistettä, tarkkuusammuntaa ja VR-laseja. Alueella myydään myös fanituotteita, ja paikalla on myös ruoka- ja juomamyyntiä. Kuva: Helmi Holopainen / Yle

– Yritimme suunnitella alueen niin, että se palvelee kaikkia nuorimmasta vanhimpaan, eli kaikille löytyisi jotain, Rajahuhta sanoo.

Tapahtumatorin tärkein elementti on kuitenkin iso näyttö, jolta pelejä on mahdollista tulla seuraamaan yhdessä muiden kanssa.

Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen kertoo järjestäjien haluavan korostaa tapahtumassa nimenomaan yhteisöllisyyttä.

– Kun pelit myytiin nopeasti loppuun, ei kaikille ole mahdollista päästä paikan päälle. Näin pystymme mahdollistamaan sen, että pelejä pystyy yhteisöllisesti seuraamaan, aivan kuten MM-kisoissa, hän iloitsee.

Tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen vas. ja Street Games Oy:n Annina Rajahuhta katsovat kameraan hymyillen, päällään tummat vaatteet.
Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen ja Street Games oy:n Annina Rajahuhta näkevät Tampereen sopivan hyvin kiekkokaupungiksi, oli peli mikä hyvänsä. ”Tamperehan on kiekon koti, niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, ja kyllä NHL on osa sitä”, Saarteinen toteaa. Kuva: Helmi Holopainen / Yle

Sopiiko syksyinen Tampere tapahtumien järjestämiseen?

Monella on vielä tuoreessa muistissa kevään MM-kisat, joissa Tampere pääsi näyttämään kyntensä kansainvälisten kisojen näyttämönä.

Mutta kuinka marraskuinen, kylmä ja kolea Tampere taipuu kiekkohuuman nostattajaksi?

Saara Saarteinen uskoo marraskuun tuovan mukanaan tiettyä eksotiikkaa.

– Kyllä sitä mietittiin, että kannattaako tämän tyyppistä toimintaa marraskuussa tehdä. Minulla on kuitenkin vähän sellainen asenne, että loskasta voimavara. Ehkä emme näytä niin kauniilta kuin touko–kesäkuussa, mutta on tässäkin oma viehätyksensä, hän sanoo.

Osana NHL Global Fan Touria rakennettu halli Tampereen keskustorilla.
Keskustorille pystytetyssä isossa teltassa pääsee pelejä seuramaan sateelta suojassa. Kuva: Helmi Holopainen / Yle

Annina Rajahuhta on samaa mieltä. Vaikka viikonloppuna pelattavia otteluita on vain kaksi, kannattaa niistä ottaa kaikki ilo irti. Hän nostaa esiin myös korona-ajan hiljaiselon.

Toivon, että Tampere on juuri sitä, mitä se onkin: rento ja rohkea kaupunki, jossa fanit kohtaavat toisiaan ja joka tarjoaa kiekkoelämyksiä – ja nimenomaan sitä yhteisöllistä jääkiekon huumaa.

Saara Saarteinen

– Korona nollasi kaikki tapahtumat, mutta nyt niitä pystytään vihdoin järjestämään. Minusta onkin hienoa, että saamme tällaisia yhteisöllisiä tapahtumia, joissa pystymme yhdessä nauttimaan urheilusta. Urheilu yhdistää ihmisiä hienosti.

Millä tavalla järjestäjät sitten toivovat marraskuisen harmaan Tampereen kävijöille näyttäytyvän?

– Toivon, että Tampere on juuri sitä, mitä se onkin: rento ja rohkea kaupunki, jossa fanit kohtaavat toisiaan ja joka tarjoaa kiekkoelämyksiä – ja nimenomaan sitä yhteisöllistä jääkiekon huumaa, Saarteinen toteaa.

NHL Global Fan Tour -fanitapahtuma järjestetään 3.11.–5.11. Keskustorilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Alue on auki torstaina kello 17–22 ja perjantaina ja lauantaina kello 10–23.

Aiotko vierailla Keskustorin toritapahtumassa? Entä sopivatko viilenevät syyspäivät mielestäsi tällaisen tapahtuman järjestämiseen? Voit keskustella aiheesta perjantaihin 4.11. kello 23:een saakka.

Aiheesta enemmän:

Yle näyttää Suomessa marraskuussa pelattavat NHL:n huippupelit suorana kanavillaan

Colorado hakee ryhtiliikettä Suomesta – asiantuntija seurasi joukkuetta viikon ajan New Yorkissa: ”Tampereelle tulee vihainen joukkue”

Suosittelemme sinulle