Hyppää sisältöön

Pahanlaatuisen aivokasvaimen hoitokeinojen kehittämiseen miljoonarahoitus – mukana kolme huippututkijaa tiimeineen

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt noin 1,5 miljoonaa euroa tutkimushankkeelle, jossa kehitetään kohdennettua immunoterapiaa pahanlaatuisen gliooman hoitoon.

Itä-Suomen yliopiston professori Seppo Ylä-Herttuala on maailman johtavia gliooman sekä sydän- ja verisuonitautien geeniterapian tutkijoita ja Kansallisen virusvektorilaboratorion johtaja. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle

Pahanlaatuiseen aivosyöpään uutta hoitoa kehittävä tutkimushanke on saanut huomattavan rahoituksen. Hankkeeseen osallistuu kolme huippututkijaa tutkimusryhmineen: professori Seppo Ylä-Herttuala Itä-Suomen yliopistosta, professori Vincenzo Cerullo Helsingin yliopistosta ja professori Dario Greco Tampereen yliopistosta.

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt noin 1,5 miljoonaa euroa pahanlaatuisen aivokasvaimen, gliooman hoidon kehittämiselle. Sen alatyypeistä yleisin ja huonoennusteisin on glioblastooma, jota ei toistaiseksi pystytä parantamaan.

Säätiön rahoittamassa hankkeessa tavoitteena on yhdistää tutkimusryhmien erityyppiset lähestymistavat uudenlaisten, räätälöityjen immunoterapeuttisten hoitojen kehittämiseksi glioblastoomaan.

Suosittelemme sinulle