Hyppää sisältöön

Teatteritoiminnan valmistelu jatkuu Kemissä – hyvinvointilautakunta ei myöntänyt lisäaikaa teatteritoiminnan järjestämiseksi

Kemin teatterin tilakysymys on ratkaistava vuoden loppuun mennessä.

Kaupunginteatterin käytössä on muun muassa entinen pankkirakennus Kemin Sauvosaarenkadulla. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle
Jari Peltoperä

Kemin hyvinvointilautakunta esittää, että valmistelu teatteritoiminnan järjestämiseksi jatkuu.

Tarkoitus on yhä, että teatteritoiminnasta vastaava yhdistys voi aloittaa toimintansa alkuvuodesta. Teatterin tilakysymys täytyy puolestaan ratkaista vuoden loppuun mennessä.

Torstaina kokoontunut hyvinvointilautakunta päätti asiasta äänestyksen jälkeen äänin 6-4.

Hyvinvointilautakunta äänesti hyvinvointijohtaja Kaisa Rauvalan esityksen ja Viivi Järvelän tekemän esityksen välillä.

Viivi Järvelän (sd.) esitys hyväksyttiin äänestyksen jälkeen äänin 6–4.

Järvelän esitys sisälsi maininnan, että tilakysymys on ratkaistava vuoden loppuun mennessä. Samoin Järvelän vastaesityksen mukaisesti lautakunnan päätöksestä jäivät pois Rauvalan esityksessä olleet viittaukset mahdollisuudesta ostaa palveluita muilta teattereilta 370 000 eurolla, jos Meri-Lapin teatteriyhdistys ei pysty vastaanottamaan teatteritoimintaa.

Esityksen puolesta äänestivät sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliitto ja vastaan kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten lautakunnan jäsenet.

Tilaratkaisun löytymisellä on jo kiire

Meri-Lapin teatteriyhdistys oli esittänyt vuoden aikalisää toimintansa aloittamiseen.

Kemin hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pirita Hyötylän (sd.) mukaan sen jälkeen on tullut tieto, että valtionosuuksia ei pystytä siirtämään noin vain.

– Valtionosuuksien siirto yhdistykseltä takaisin Kemin kaupungille on hyvin epävarma. Todennäköisesti se menisi jopa toukokuulle asti. Silloin se tarkoittaisi, että Kemin kaupunki olisi ilman niitä valtionapuja toukokuuhun saakka.

Pirita Hyötylän mukaan tilakysymys on kriittinen. Yhdistys ei pysty aloittamaan toimintaa, jos sillä ei ole tiloja.

Kaupunginteatterin vt. johtaja Petri Jäärni toteaa että tilaratkaisu on ydinkysymys.

– Seinä tulee vastaan, jos se ei onnistu. Nyt täytyy alkaa hartiavoimin tehdä töitä hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa tilakysymyksen ratkaisemiseksi.

Jutun kuvatekstiä korjattu 4.11.2022 kello 10.15 entinen pankkirakennus sijaitsee Kemin Sauvosaarenkadulla, ei Kauppakadulla.

Juttua täydennetty 4.11.2022 klo 14.57: Tarkennettu lautakunnassa tehdyn vastaesityksen ja hyvinvointijohtajan esityksen eroja.

Lisää aiheesta:

Suosittelemme sinulle