Hyppää sisältöön
Patrik Laine.
Patrik Laineen mielestä Tampereen-reissun anti oli mitätön. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

"Turha reissu", Patrik Laineen mielestä kaikki olivat väärässa paikassa ja väärään aikaan – Colorado jyräsi Columbuksen molemmissa Tampereen illoissa

Yle Urheilu seurasi tässä artikkelissa Tampereen Global Series -tapahtumaa. Colorado Avalanche löi Columbus Blue Jacketsin perjantaina 6–3 ja lauantaina 5–1.

Tekijät
Riku Porvari

Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen lehdistötilaisuus sai jo levottomia piirteitä – Patrik Laine täydellinen vastakohta: ”Ei jäänyt mitään käteen”

Mikko Rantanen.
Mikko Rantanen tuuletteli tamperelaisyleisölle toisen voiton jälkeen. Kuva: Petri Saarelainen / AOP

TAMPERE. Tampereen uuden areenan uumenissa tunnetilat vain korostuivat perjantaista, kun NHL-tapahtuma lauantaina paketoitiin. Colorado voitti perjantaina (6–3) ja uudelleen lauantaina (5–1), joten suut olivat luonnollisesti joukkueen pukuhuoneen liepeillä messingillä – myös suomalaisilla.

Mikko Rantanen iski perjantaina hattutempun ja lauantaina nimensä maalitilastoihin sai myös Artturi Lehkonen.

Kaksikko paketoi viikonloppua ottelun jälkeen lehdistöhuoneen haastattelupöydän takana.

– Onhan se aina kivaa tehdä maali, mutta tärkeintä oli voittaa. Kai tätä reissua jonkinlaisena onnistumisena voi pitää, kun kahdesta pelistä saatiin mukaan neljä pistettä, Lehkonen totesi.

Media muisteli hetken päästä perjantaita, jolloin tamperelaisyleisö lauloi Mikko Rantasen nimeä.

– Minähän olin siinä chantissa mukana, Lehkonen letkautti.

Lue koko juttu tästä linkistä.

Mika Halonen

Tampereen NHL-iltamat on nyt pidetty

Sellaista tällä kertaa. Kiitos seurasta, hyvää yötä ja hyvää viikonlopun jatkoa.

Mika Halonen

Tässä vielä toisen Tampereen kohtaamisen tilastot

Lauantain tehopisteet

Columbus Blue Jackets:

Boone Jenner 1+0 Zach Werenski 0+1 Jack Roslovic 0+1

Colorado Avalanche:

Devon Toews 1+1 Martin Kaut 1+1 Artturi Lehkonen 1+0 Alex Newhook 1+0 Logan O'Connor 1+0 Nathan MacKinnon 0+3 Cale Makar 0+3 Mikko Rantanen 0+1 Evan Rodrigues 0+1

Timo Uusitalo

Patrik Laine Columbuksen heikosta puolustamisesta – "Se on vähän kuin rikkinäinen puhelin"

Patrik Laine.
– Kaksi tappiota ja sitä kautta turha reissu, kuittasi Patrik Laine. Kuva: Getty Images

Columbus-tähti Patrik Laineen habitus median edessä paljasti 1–5-tappion jälkeen, että viikonvaihteen nolla pistettä sekä lauantaina ilman tehopisteitä jääminen kaivelivat tamperelaisen mieltä.

– Eipä tästä (Tampereen NHL-peleistä) jäänyt mitään käteen. Ei nyt aleta syyttelemään ketään, mutta yhtä lailla se on pakkien ja hyökkääjien asia, että puolustetaan hyvin.

Laine kuvasi, että se on vähän kuin rikkinäinen puhelin, kun joku tai jotkut lipsuvat viisikkopuolustuksesta. Laineen hyökkäysketju jäi tehotilastossa pakkaselle rumasti, -3.

– Kaikki olivat väärässa paikassa, väärään aikaan. Varsinkin meidän ketju, kun antaa tuollaiselle (Nathan MacKinnonin) ketjulle paikkoja. Silloin kolisee aina omissa.

– Niin kuin jo sanoin, "Korpparia" kävi maalilla sääliksi. Ensimmäinen peli tultuaan takaisin (lonkkaleikkauksen jäljiltä), eikä meiltä tullut yhtään jeesiä, Laine puhisi.

Laine sanoi, että joukkue tuli töihin Tampereelle, ja epäonnistui siinä.

– Kaksi tappiota ja sitä kautta turha reissu. Ihan sama oliko meillä täällä hauskaa, kun käteen jäi nolla pinnaa. Tämä on kuitenkin tulosurheilua.

Timo Uusitalo

Joonas Korpisalo jäi yksin Columbuksen vaisun puolustuspelin takia

Joonas Korpisalo.
Joonas Korpisalo otti kauden ensimmäisessä ottelussaan 40 torjuntaa. Kuva: Petri Saarelainen / AOP

Columbus-vahti Joonas Korpisalon edellisestä NHL-ottelusta oli ehtinyt vierähtää yli seitsemän kuukautta. 28-vuotias porilaiskasvatti on toipunut lonkkaleikkauksesta ja siksi pelannut tällä kaudella yhden ottelun, senkin AHL:n puolella.

– Nauttimaan lähdin ottelussa. Suomalaisyleisön edessä NHL-matsi, eikä tuollaista varmasti tule enää eteen.

Toisen erän musta alku murskasi koko lailla Columbuksen pistehaaveet. Kolme nopeaa maalia, ja Colorado siirtyi 1–1-lukemista 4–1-johtoon vajaassa viidessä minuutissa. – Ihan hyvin mielestäni kokosin itseni siinä vaiheessa, mutta olisi pitänyt koota itseni paremmin sen avausmaalin jälkeen. Ei voi päästää kolmea noin nopeaa maalia, ruoski "Korppari" itseään.

– Jos hävitään, niin silloin ei paljon hymyilytä. Kaikki tietävät kuitenkin, että kun palaset loksahtavat, niin uskon, että tämä lähtee hyvin käyntiin, kertoi urakkahommiin joutunut Korpisalo.

Vaikka Korpisalon taakse tehtiin viisi maalia, niin hänen piikkiinsä eivät takaiskut menneet. Suomalaisveskari kuului rumista lukemista huolimatta joukkueensa parhaimmistoon. Korpisalo pelaa viimeistä, eli 1,3 miljoonan dollarin kauttaan. Hänen sopimuksensa umpeutuu Columbuksen kanssa ensi kesänä. Joukkueen toisella maalivahdilla, ykkösvahti Elvis Merzlikinsillä on sen sijaan rahakas (5,4 miljoonaa taalaa kaudesta kaudesta) kontrahti aina vuoteen 2027 saakka.

Timo Uusitalo

Rantanen ja Lehkonen hymyssä suin lauantaina

Coloradon Mikko Rantanen summasi kahdessa Tampereen ottelussa pisteet 3+2, vaikka oli lauantaina hieman näkymättömämpi kuin ensimmäisessä Columbus-ottelussa.

– Opittiin perjantaista aika paljon, emmekä menettäneet enää kiekkoja keskialueella. Hyvin puolustettiin, karvattiin ja (Aleksandr) Georgijev torjui hyvin, kehui Rantanen.

– Kun saamme tasaisuutta pelaamiseen, niin hyvä tästä vielä tulee. Yritetään pitää tämä ilme. Tämä oli ikimuistoinen kokemus, josta kaikki jätkät ovat tykänneet. Hyvä oli meininki molemmissa peleissä, kiitos vaan kaikille!

Mikko Rantanen.
Mikko Rantanen oli vielä perjantaina lehdistötilaisuudessa naama peruslukemilla hattutempusta huolimatta. Toisen voiton jälkeen irtosi hymyäkin. Kuva: NHLI / Getty Images

Artturi Lehkonen oli näkyvin tai ainakin tehokkain suomalainen toisessa Tampereen ottelussa. Maali ja tehotilaston huippuluku +3 kertovat "Arsin" onnistumisesta.

– Isot neljä pistettä mukaan ja koko viikko oli muutenkin täällä hauska, ainakin meille suomalaisille. Paljon on ollut ainakin tiimi-illallisia, toivottavasti ollaan hitsauduttu yhteen. – Pyrittiin pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, ja tänään oli meiltä ehjempi ottelu kuin eilen, iloitsi Lehkonen.

Artturi Lehkonen.
Myös Artturi Lehkoselle kahden voiton Tampereen-koitos maistui. Kuva: NHLI / Getty Images
Timo Uusitalo

Artturi Lehkonen palkittiin Coloradon voitossa

Maalivahti Aleksandr Georgijeville kauden kuudes voitto, kun Colorado murskasi Columbuksen 5–1 (1–1, 3–0, 1–0).

Nathan MacKinnonille ja Cale Makarille kolme syöttöpistettä.

Ottelun kolmostähden saaneelle Artturi Lehkoselle kauden kolmas NHL-osuma, Mikko Rantaselle kakkossyöttö suomalaisosumaan.

Maalivahti Joonas Korpisalo oli tylyistä lukemista huolimatta joukkueensa paras. Se kertoo paljon.

Columbus – Colorado 1–5 (1–1, 0–3, 0–1)

00.33 0–1 Artturi Lehkonen (MacKinnon, Rantanen) 12.27 1–1 Boone Jenner (Werenski, Roslovic) yv 21.22 1–2 Martin Kaut (Makar, MacKinnon) 24.12 1–3 Logan O'Connor (Makar, Toews) 24.50 1–4 Devon Toews (MacKinnon, Makar) 41.36 1–5 Alex Newhook (Rodrigues, Kaut)

Maalivahdit: Korpisalo 39/44 torjuntaa - 88,6 % Georgijev 31/32 torjuntaa - 96,9 %

Timo Uusitalo

Colorado ottamassa haluamansa neljä pistettä Tampereelta

Colorado hallitsee kolmatta erääkin ja puolustaa hyvällä asenteella. Avalanche haluaa hoitaa tämän ottelun tyylillä.

Martin Kaut ja Devon Toews ovat tehneet ottelua 5–1-johtavalle Coloradolle kautensa avausmaalit.

Kolmatta erää jäljellä reilut kahdeksan minuuttia.

Perjantaina Colorado voitti Columbuksen 6–3, kun Mikko Rantanen viimeisteli kamppailussa hattutempun.

Timo Uusitalo

Colorado taas erän alussa maalipuuhissa!

Joonas Korpisalo torjuu ensin Martin Kautin huippupaikan, mutta heti perään Columbuksen Jack Roslovic menettää kiekon sillä seurauksella, että Alex Newhook laittaa ykkösellä, suoraan Evan Rodriguesin poikittaispassista 5–1-lukemat ajassa 41.36.

Korpisalo ihan voimaton jälleen kerran. Columbuksen puolustaminen on heikkoa, maalivahti jätetään aika lailla yksin. Ei tarvitse ihmetellä, että Blue Jackets on NHL:n pahnanpohjimmainen.

Timo Uusitalo

Kolmas erä liikkeelle

Kiekko taas keskiympyrässä. Saako Columbus minkäänlaista takaa-ajoa aikaiseksi?

Suosittelemme