Hyppää sisältöön

Oulun merellisyys-imagon eteen tehdään töitä kaupungilla: Asiantuntijaryhmä listaamaan konkreettisia keinoja ja rahoitusta

Oululaistenkin mielestä merellisyys on tärkeä asia, joka ei näy riittävästi kaupungin markkinoinnissa tai kehittämisessä. Yhdyskuntalautakunta päätti edistää Merikaupunki Oulu -suunnittelua.

Ihmisiä kesäpäivänä Nallikarin uimarannalla Oulussa.
Oulun halutaan yhä selkeämmin profiloituvan merenrantakaupungiksi. Kuva Nallikarin uimarannalta. Kuva: Hanna Juopperi / Yle
Hanna Holopainen

Oulun halutaan jatkossa näyttäytyvän merikaupunkina, ja nyt Oulun kaupunki listaa miten se voitaisiin konkreettisesti tehdä.

Vuoden aikana laaditaan budjetoitu toimenpideohjelma merellisyyden esiintuomisen keinoista, sen tekee kaupungin asiantuntijoista koostuva työryhmä. Yhdyskuntalautakunta ohjeisti keskiviikkona kuulemaan asiassa myös muita päättäjiä ja toimijoita.

Oulun merellisyysmielikuvan kohentamiseksi tehtyjä ehdotuksia on jo kerätty toissa keväänä valmistuneeseen Merikaupunki Oulu -tavoitesuunnitelmaan.

Tuolloin huomattiin, että merellisyys on oululaisille tärkeä asia, joka ei tällä hetkellä näy riittävästi kaupungin markkinoinnissa tai kehittämisessä.

Oulun merellisyyden korostaminen on tavoitteena myös kaupunkistrategiassa.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 5. marraskuuta kello 23:een asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lueja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle