Hyppää sisältöön

Kajaanin kirkossa järjestetään hevimessu nyt vuoden synkimpään aikaan

Perjantai-iltana järjestettävä hevimessu kokoaa Kajaanissa opiskelleet ammattimuusikot yhteen. Alun perin seurakunta tilasi hevimessun KAO:n konservatoriolta.

Kajaanin kirkko marraskuussa vuonna 2022.
Hevimessu on järjestetty Kajaanin kirkossa jo useana vuonna, mutta yleensä aina keväisin. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Tiia Korhonen,
Arto Loukasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanin kirkossa soivat perjantaina 4. marraskuuta hieman tavanomaista raskaammat virret. Hevimessu järjestetään tällä kertaa vuoden pimeimpään ja synkimpään aikaan.

Hevimessu on järjestetty Kajaanin kirkossa jo useana vuonna, mutta yleensä aina keväällä. Hevimessussa tutut virret ja sävellykset on sovitettu metallimusiikin muotoon, kertoo Kajaanin seurakunnan nuorisotyön tiimivastaava, kappalainen Jyri Kitti.

"Virret taipuvat yllättävän hyvin heavymusiikkiin" – Kajaanin kirkossa järjestetään hevimessu vuoden synkimpään aikaan

Tunnin mittaisen ehtoollismessun musiikillisesta puolesta vastaavat pääosin Kajaanissa opiskelleet muusikot. Kitti kertoo, että maestrona on tälläkin kertaa tuttu mies, Mika Säppi.

– Alun perin tilasimme hevimessun Kainuun ammattiopiston konservatoriolta, ja Säppi oli siellä silloin opiskelemassa. Myös nykyisen soittajat olivat KAO:n opiskelijoita, mutta nyt he ovat ammattimuusikkoina ympäri Suomea. He haluavat tulla omaan Kajaaniin kirkkoon tekemään hevimessua.

Vaikka muusikot ovatkin nyt hajallaan ei puolilla maata, treenaaminen hevimessua varten onnistuu hyvin.

– Ammattimuusikot pystyvät harjoittelemaan omat osuutensa itsekseen. Kun he kokoontuvat täällä, ei tarvita montakaan harjoitusta, kun pääsemme jo toteuttamaan itse messua, Kitti kertoo.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 5. marraskuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisiaYle Uutisten netissä.

Suosittelemme