Hyppää sisältöön

Terveyspalveluiden puhelinajanvaraus on ruuhkautunut Jyväskylässä – ihmisiä kehotetaan varaamaan aika influenssarokotukseen verkossa

Influenssarokotusten ajanvaraukset aiheuttavat ruuhkaa puhelinpalvelussa. Nyt samaan aikaan osui vastaajien määrän väheneminen, sillä sopimus puhelinpalvelua tuottaneen kumppanin kanssa päättyi.

Rokotepiikki hoitajan kädessä.
Aika influenssarokotukseen kannattaa varata verkosta, sillä puhelinpalvelu on ruuhkautunut Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Marja Roiha

Influenssarokotusten ajanvaraukset ovat ruuhkauttaneet Jyväskylän terveyspalveluiden puhelinpalvelun. Ihmisiä pyydetään nyt varaamaan rokotusaika netistä.

Hankalinta on, jos asiakas soittaa monelle linjalle, jolloin takaisinsoittojen määrä moninkertaistuu. Influenssarokotusten ajanvaraukset saavat normaalistikin puhelimet ruuhkautumaan päiväksi tai pariksi.

Tänä vuonna samoille viikoille osui myös puhelimeen vastaajien määrän väheneminen.

– Sopimus ulkoisen, puhelinpalvelua tuottaneen kumppanin kanssa päättyi. Samanaikaisesti Keski-Suomen hyvinvointialueelle jatkossa puhelinpalvelua tuottavan OmaKS:n toiminta ei vielä ole päässyt käyntiin täydellä teholla, kertoo palvelujohtaja Hanna Vihavainen Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluista.

Terveysaseman ajanvarausnumeroon soittavat valitsevat puhelinnauhoitteen ohjeen mukaisesti yleensä oikein vaihtoehdon 4. Mutta kun takaisinsoitto on viipynyt tavanomaista kauemmin, on moni asiakas soittanut uudelleen.

– Takaisinsoitto yritetään tehdä useampaan kertaan soittamalla. Joskus asiakas jättää vielä vastaamatta terveyspalveluiden puheluun, koska oma asia on saatu hoidetuksi. Ylimääräisten soittojen takia on vaara, että kiirelinjan kautta esimerkiksi sydänoireistaan kysyvä ei pääse läpi, sanoo Vihavainen.

Nettiajanvaraukseen pääsee sivulta Influenssarokotukset Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla (siirryt toiseen palveluun).

Näin varaat rokotusajan netissä:

Influenssarokotukseen voit varata sähköisesti ajan Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueella seuraavasti:

Suosittelemme sinulle