Hyppää sisältöön

Heliövaara ja Glasspool ylsivät upeaan saavutukseen – paikka kahdeksan parhaan parin ATP-lopputurnaukseen varmistui: ”Onnen kyyneleitä tuli”

Harri Heliövaaran uskomaton tenniskausi saa upean huipennuksen.

Harri Heliovaara ja Lloyd Glasspool.
Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelaavat reilun viikon kuluttua alkavassa ATP-finaaliturnauksessa. Kuva: EPA-EFE / All Over Press
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool varmistivat paikkansa kauden kahdeksan parhaan parin ATP-lopputurnaukseen. Turnaus pelataan Torinossa 13. marraskuuta alkaen.

Paikka varmistui, kun Heliövaara ja Glasspool voittivat Pariisin Masters-turnauksen puolivälierissä Australian Matthew Ebdenin ja britti Jamie Murrayn 6–3, 7–6.

– Tänään pelattiin isoista asioista. Aika makea fiilis, että onnistuimme paineen alla niin hyvin. Onnistuimme erittäin, erittäin hyvin niissä asioissa, joissa halusimme onnistua, Heliövaara sanoi.

Kertaalleen uransa lopettaneen ja vuonna 2017 nelinpeliin keskittyvän uuden uransa aloittaneen Heliövaaran, 33, nousu on ollut hurjaa ja yhteistyö Glasspoolin kanssa toiminut erinomaisesti. Vuodenvaihteessa Heliövaara oli maailmanlistalla 64:s. Nyt hän on 16:s ja ehti käydä jo sijalla 14.

– ATP-finaaliturnaukseen pääseminen, eihän sitä usko todeksi. Tämä vuosi aloitettiin niin kaukaa takamatkalta ja nyt olemme maailman viidenneksi rankattu pari, ainakin tänään. Onnen kyyneleitä tuli ottelun jälkeen, kun paikka varmistui.

Suomalaispelaajista Henri Kontinen on voittanut ATP-finaaliturnauksen kahdesti, vuosina 2016 ja 2017 yhdessä John Peersin kanssa.

Heliövaara ja Glasspool ovat pelanneet tällä kaudella seitsemässä ATP-finaalissa, joista he ovat voittaneet yhden, Hampurin ATP500-turnauksen. Masters-tason turnauksessa he pääsivät nyt ensimmäistä kertaa välieriin.

Pariisin välierässä Heliövaara ja Glasspool kohtaavat parin Wesley Koolhof / Neal Skupski.

Harri Heliövaaraa haastatteli Helen Scott-Smith.

Suosittelemme