Hyppää sisältöön

Aikansa hienoimmasta klubitalosta tarjottiin 438 000 euroa – Tampereen rantamaisemista huutokaupattiin vanhoja suojeltuja taloja

Nyt huutokaupatut rakennukset ovat olleet pitkään tyhjillään ja kaipaavat merkittävää kunnostusta.

Tampereen Niemenrannassa huutokaupattavat rakennukset herättivät näyttöpäivänä kiinnostusta. Video: toimittaja Maria Salovaara, kuvaaja Helmi Holopainen / Yle
Pasi Punkari

Tampereella päättyi kolmen suojellun rakennuksen julkinen huutokauppa perjantai-iltana. Huutokaupan kohteena olivat Niemenrannassa sijaitsevat klubitalo, Niemen sauna ja virkamiestalo Federleynkadulla.

Matilda Niemen kujalla sijaitsevasta klubitalosta korkein tarjous oli 438 000 euroa. Kaikkiaan klubitalosta tehtiin huutokaupassa kuudelta eri tarjoajalta yhteensä 84 tarjousta.

Kyseessä on arkkitehti Birger Federleyn suunnittelema, alun perin insinööriperheelle rakennettu kartanomainen rakennus.

Lisää: Aikansa hienoin klubitalo rapistuu nyt modernien kerrostalojen naapurissa – kulttuurihistoriallinen kartano päätyi poliisille ja huutokauppaan

Kahdesta muusta rakennuksesta myös hyvin tarjouksia

Federleynkadulla sijaitsevan virkamiestalon korkein tarjous oli huutokaupassa 270 000 euroa. Tarjouksia tuli kahdeksalta eri tarjoajalta yhteensä 37 kappaletta.

Niemen saunan korkein tarjous oli 181 000 euroa. Huutokaupassa tuli kahdeksalta eri huutajalta peräti 122 tarjousta.

Kaikki kolme rakennusta ovat olleet pitkään tyhjillään ja kaipaavat merkittävää kunnostusta sekä rakenteiden että tekniikan osalta.

Metsä Board myi kiinteistöt vuosina 2014 ja 2015 kahdelle yritykselle. Tämän jälkeen ne ovat olleet osa talousrikosvyyhtiä ja kuuluvat nyt käräjäoikeuden määräyksestä valtiolle.

Myyjänä toimii poliisin toimeksiannosta Senaatti-kiinteistöt. Poliisi tarkistaa voittaneiden huutajien taustatiedot ja päättää hyväksyykö vai hylkääkö tarjoukset.

Suosittelemme sinulle