Hyppää sisältöön

Suomi tarrasi ringeten MM-kultaan ja järjesti jälleen oppitunnin Kanadalle – Tapanille hattutemppu, konkaripelaajan loukkaantuminen säikäytti

Suomen ringettemaajoukkue kaatoi Kanadan ringeten MM-finaalin ensimmäisessä ottelussa 8–2. Toinen finaali pelataan sunnuntaina kello 16.00 lähtien ja sitä voi seurata TV2:ssa ja Areenassa.

Loppulukemat 8-2 iskenyt Anne Pohjola palkittiin Suomen parhaana pelaajana.
Hinni Hirvonen

Suomen ringettemaajoukkue jatkoi vahvoja otteitaan Kanadaa vastaan kotiyleisön edessä.

Kahdessa harjoitusottelussa Kanadan murskalukemin kaatanut Suomi murskasi Espoossa pelatussa ensimmäisessä ringettefinaalissa Kanadan 8–2.

Suomi johti ottelua 4–0 jo ensimmäisen vartin jälkeen ja Laurie St-Pierre sai tehdä tilaa Jasmine Leblancille. Maalivahdin vaihto ei Kanadaa auttanut, sillä Suomi karkasi 5–0-johtoon heti toisen erän alussa. Kanada kavensi pelin 1–5:een ja tuli kolmannen erän alussa kolmen maalin päähän, mutta päätöserään lähdettiin Suomen varmasta 7–2-johdosta. Konkari Anne Pohjola iski loppulukemat 8–2 päätöserän loppuhetkillä illan toisella osumallaan, ja hänet palkittiinkin Suomen parhaana pelaajana.

Suomi johti Kanadaa avauserän jälkeen 4-0, katso avauserän maalit videolta.

Pohjolan, Susanna Tapanin ja Roosa Salosen muodostama ykkösvitja oli vauhdissa. Tapani iski ottelussa hattutempun ja Salonen osui kahdesti. Suomen avausmaalin iski espoolainen Marianna Kuiko.

– Meillä nämä kemiat ovat löytyneet aika hyvin kentällä. Välillä meni vähän liiankin namutteluksi, Tapani naureskeli.

– Kun pääsimme tälläisen yleisön eteen pelaamaan, pitää nauttia joka hetkestä. Saimme todella paljon voimaa yleisöstä, kaikki hymyilivät vaihtoaitiossa ja kentällä. Vaikka välillä oli vähän tahmeampaa, pidimme peli-ilon koko ajan mukana, kapteeni jatkoi.

Toisessa erässä Kanada kavensi pelin 1-5:een, katso toisen erän maalit videolta.

Tylyistä lukemista huolimatta myös Kanadalla oli hetkensä.

– Peli meni alkuun käsikirjoituksen mukaan, sen jälkeen kaveri lähti tulemaan todella kovaa. Oma peli ei kulkenut, alkoi tulla pientä hermoilua, ei jäänyt renkaat tikkuun, mutta onneksi tänään loistava maalivahtipeli piti meitä hyvin pystyssä, Suomen päävalmentaja Pasi Kataja näki.

Suomen maalivahti Maria Perkkola otti 31 torjuntaa.

Susanna Tapani viimeisteli hattutemppunsa kolmannessa erässä, katso kolmannen erän maalit videolta.

Pohjolan loukkaantuminen säikäytti

Suomen maali-iloittelua himmensi avauserässä Anne Pohjolan loukkaantuminen. Pohjola kaatui maalin edustalla pahannäköisesti, ja hänet talutettiin pukukopin puolelle. Hyökkääjä palasi kuitenkin peliin vielä erän lopulla, ja onnistui ottelussa maalinteossa kahdesti.

Yle Urheilun asiantuntija Sini Forsblom uskoi, että Suomen pyöritys jatkuu myös toisessa finaaliottelussa sunnuntaina.

– Olisi hienoa, että Kanada onnistuisi viemään finaalisarjan jatkoerään, mutta en usko siihen. Jos ei ihmeitä tapahdu ja Anne Pohjola pystyy pelaamaan myös sunnuntaina, eikä ole tullut vammaa selkätärskystä, näemme samaa sunnuntaina.

Forsblomin mukaan finaali oli jälleen yksi oppitunti ringeten kehittäneelle Kanadalle.

– Odotan, että milloin näitä oppeja aletaan näkemään. Tämä oli taas astetta parempi, mutta kun pelit alkavat käydä väliin, toivoisin näkeväni vieläkin enemmän reagointia suomalaisten otteisiin. Suomalaisten temppuja ei ole totuttu selvästi kanadalaisten sarjassa näkemään.

Päävalmentaja Pasi Kataja vakuutti, ettei Suomi lähde toiseen finaaliotteluun takki auki.

– Kyllä pelaajat tietävät, heillä on niin paljon kokemusta kopissa. Pidetään tilanne koko ajan neutraalina ja keskitytään vaihto kerrallaan, Kataja vakuutti.

Ringetessä maailmanmestaruus ratkaistaan kahden ottelun perusteella. MM-kultaa nappaa enemmän pisteitä kerännyt joukkue. Voitosta saa kaksi pistettä, tappiosta nolla ja tasapelistä yhden.

Toinen finaaliottelu pelataan sunnuntaina kello 16.00 alkaen, ja sitä voi seurata TV2:ssa ja Areenassa. Mikäli joukkueet ovat toisen finaaliottelun jälkeen tasapisteissä, pelataan jatko-ottelu. Jatko-ottelu aloitetaan tasatilanteesta 0–0, ja sen kesto on 15 minuuttia.

Suosittelemme sinulle