Hyppää sisältöön

Nousiaisten härkä varasti show'n Tampereen omalta tähdeltä – Colorado voittoon viihdyttävässä näytöksessä, katso kaikki maalit

Jääkiekon NHL:n Global Series -ottelut alkoivat perjantai-iltana Tampereella. Colorado ja Columbus kohtasivat maalirikkaassa jännitysnäytelmässä, jossa Colorado oli lopulta parempi 6–3.

Mikko Rantasen upea laukaus puhui Tampereen illassa! 4–3-ylivoimamaali jäi myös ottelun voittomaaliksi.
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Coloradon ja Columbuksen toinen kohtaaminen Tampereen areenassa lauantaina 5.11. klo 20. Suora lähetys TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa käyntiin kello 19.45.

Jääkiekon NHL rantautui Tampereelle, kun Global Series -ottelussa kohtasivat Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets.

Coloradon alku otteluun oli todella vahva. Joukkue sai kiekollisella pelillään paineen Columbuksen päätyyn, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa edes kahta minuuttia.

Suorahyökkäyksen päätteeksi Logan O’Connor pääsi laukomaan parhaasta maalintekosektorista ja napautti kiekon ranteella maaliin. Columbuksen puolustus aukesi luvattoman helposti.

Columbuksen puolustus aukesi avauserässä jälleen luvattoman helposti. Logan O’Connor iskee 1–0.

Ensimmäinen vartti oli täysin Coloradon. Joukkue tuplasi johtonsa J.T. Compherin ylivoimaosumalla. Mies ohjasi Devon Toewsin siniviivalaukauksen maaliin, kun pelikellossa oli 12.27.

Colorado käytti ylivoimansa tylysti hyväkseen. J.T. Compher ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon.

Erän loppupuolella Mikko Rantanen otti kahden minuutin jäähyn. Ylivoimalla Columbus sai luotua pari hyvää maalipaikkaa, muttei onnistunut vieläkään tekemään kauden ensimmäistä ylivoimamaaliaan.

Avauserän luonnetta kuvaa laukaisutilasto. Colorado laukoi maalia kohti 16 kertaa, Columbus seitsemän. Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen hekumoi erän jälkeen Coloradon hyökkäyspelillä.

– Tämä hyökkäysalueen kiekollinen pelaaminen on pelipaikatonta, äijät vaihtuvat, kiekottomat liikkuvat. Mennään kontaktin kautta ja tehdään tilaa. Syöttötaito on niin äärettömän hyvää, NHL:n kärkeä.

Erikoistilanteet käänsivät pelin kulkua

Toinen erä alkoi lähes avauserän toisinnolla. Colorado teki kolmannen osumansa vain reilun puolen minuutin pelin jälkeen. Peli tylysti jo 3–0.

Columbus menetti kiekon alkukaudelleen tyypilliseen tapaan, tällä kertaa syypäänä oli tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau. Rantanen pääsi nautiskelemaan kiekon upeasti ohi Elvis Merzlikinsin.

Columbuksen kiekonmenetyksestä joukkuetta rankaisi tällä kertaa Mikko Rantanen upealla osumalla.

Tämän jälkeen avauserää energisempi ote sekä erikoistilanteet nostivat Columbuksen mukaan peliin. Joukkue onnistui ylivoimalla, kun Patrik Laineen kovan rannekudin ohjasi maaliin Jakub Voracek.

Jakub Voracek nosti Columbuksen mukaan taistoon, 1–3-kavennus.

Joukkue sai onnistumisesta virtaa ja pystyi horjuttamaan Coloradoa aggressiivisemmalla pelaamisellaan.

Laine toi sinitakit maalin päähän siirretyn rangaistuksen aikana napakalla rannelaukauksella. Kova laukaus upposi Aleksandr Georgijevin jalkojen välistä maaliin.

Patrik Laineen rannelaukaus puhuu. Columbus maalin päähän, 2–3.

Colorado otti toisessa erässä yhteensä kahdeksan minuuttia jäähyjä. Kun Columbus otti kaksi ”kakkosta”, erästä tuli hyvin rikkonainen. Laine pääsi laukomaan erässä useamman kerran, mutta Columbus ei onnistunut tasoittamaan ottelua vahvan vaiheensa aikana. Toiselle erätauolle mentiin Coloradon 3–2-johdossa.

– Otimme liikaa jäähyjä, noin on vaikea voittaa. Muutama kiekonmenetys tuli keskialueella, joita ei voi tulla. Columbus alkoi pelata paremmin, emmekä pystyneet vastaamaan, Rantanen analysoi erätaukohaastattelussa.

Ilta päättyi suomalaisjuhliin

Kolmannen erän alku oli aiempien vastakohta. Columbus nousi tasoihin, kun Sean Kuraly pääsi iskemään maalin edestä kiekon Coloradon verkkoon. Osumaa edelsi nopea päätypeli, jonka jälkeen Eric Robinsonin syöttö tuli Colorado-puolustuksen suosiollisella avustuksella maalin eteen.

Columbus tuli päätypelin kautta tasoihin viimeisen erän alussa, 3–3.

Ennen erän puoltaväliä nähtiin niin sanottu suomalaishetki. Patrik Laine otti jäähyn huitoessaan Artturi Lehkosta. Tämän jäähyn aikana Mikko Rantanen tälläsi Coloradon jälleen johtoon.

Tämä käänsi jälleen pelin suuntaa, sillä vain hetki tästä Coloradon ykkösketju osui taas. Nathan MacKinnon ja Rantanen alustivat kauniisti paikan Cale Makarille, joka iski upeasti Coloradon kahden maalin karkumatkalle.

Coloradon viides maali on ykkösketjun upea taidonnäyte. Cale Makar ja 5–3.

Viidennen takaiskun jälkeen Columbus näytti lamaantuneelta eikä joukkue saanut vaarallista kiriä enää käyntiin. Merzlikins otettiin kentältä pois hyvissä ajoin ja sinitakit hakivat kavennusta kuudella pelaajalla yli kolme minuuttia. Tämä ei kuitenkaan tuonut tulosta.

Päinvastoin. ”Nousiaisten härkä” Rantanen iski vielä kerran, viimeisteli upean iltansa kolmannella maalillaan ja Coloradon juhlat olivat valmiit. Loppulukemat maalirikkaassa ottelussa näin 6–3.

Mikko Rantasen ilta päättyi hattutemppujuhliin.

Coloradon Lehkonen jäi ilman tehopisteitä joukkueen voittaessa, mutta ahkeroi alivoimapelissä.

– Aika rikkonainen peli, paljon yli- ja alivoimaa. Onneksi saimme kaksi pistettä kairattua, se on se iso juttu. Alivoimaan menee aika paljon energiaa, mutta hyvä kun saa vastuuta.

– ”Rane” otti taas joukkueen reppuselkään, se on hieno nähdä, Lehkonen hehkutti tehot 3+1 tehnyttä joukkuekaveriaan.

Hävinneen joukkueen Laine oli haastatteluissa selvästi happamampi.

– Paska maku jäi, nolla pinnaa jäi. Se on ainoa, millä on merkitystä. Ihan sama, vaikka olisin itse tehnyt viisi pistettä.

Patrik Laine
Patrik Laineelle jäi huono maku pelistä. Kuva: Tomi Hänninen/YLE

Laine otti jäähyn kolmannessa erässä, jonka jälkeen Colorado iski maalin reppuun.

– Puolin jos toisin tuli jäähyjä, nyt se sattui vaan omalle kohdalle. Vähän kävi huono tuuri. Kaverille kaikki kunnia, kun rankasivat tuossa tilanteessa.

Patrik Laine ja muut Columbus pelaajat poistuivat kaukalosta päät painuksissa. Joukkue saa huomenna mahdollisuuden revanssiin, kun joukkueet kohtaavat samalla areenalla jälleen kello 20.00.

Tästä näet kaikki vauhdikkaan ottelun yhdeksän maalia.

Suosittelemme