Hyppää sisältöön

Ministeriö selvittää keinoja eläinlääkäripulan taltuttamiseksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö teettää selvityksen tuotanto- ja valvontaeläinlääkärien saatavuuden parantamiseksi. Ministeriöön on tullut asiasta runsaasti vetoomuksia eri puolilta Suomea.

Koira odottamassa vuoroaan eläinlääkäriin Savon Murre lääkärikeskuksen lattialla.
Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksessä etsitään keinoja eläinlääkärien saatavuuden parantamiseksi. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Helmi Nykänen

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää selvityksen eläinlääkärien saatavuuden parantamiseksi. Eläinlääkäreistä on pulaa ympäri Suomea.

Selvityksessä arvioidaan, koulutetaanko eläinlääkäreitä Suomessa riittävästi. Lisäksi hankkeessa selvitetään muita syitä eläinlääkärien rekrytointiongelmiin ja tehdään ehdotuksia niin työelämän kuin koulutuksenkin kehittämiseksi.

Selvityksen painopisteenä on tuotanto- ja valvontaeläinlääkärien saatavuuden parantaminen.

– Eläinlääkäripula on vakava ongelma. Olemme saaneet tähän liittyen runsaasti vetoomuksia eri puolilta Suomea, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) kertoo ministeriön tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Hankkeessa on mukana myös maa- ja metsätalousministeriö. Selvitys tilataan FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä, ja sen on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Kuuntele Eläinlääkäriliiton puheenjohtajan Katri Kiviniemen ajatuksia eläinlääkäripulasta. Toimittajana Elisa Paljakka.

Lisää aiheesta:

Kiireetöntä aikaa eläinlääkäriin voi joutua odottamaan viikkoja – sijaisia kesälomien ajaksi ei riitä joka paikkaan

Eläinlääkäripula syvenee Pohjanmaan rannikolla – virka on auki jo kolmatta kertaa eikä päivystäjiä ole tarpeeksi

Eläinlääkäripula pahenee eikä vakinaisia paikkoja saada täytettyä – ratkaisuksi ehdotetaan kuormittavan työn jakamista hoitajien kanssa

Suosittelemme sinulle