Hyppää sisältöön

Korona verotti junioriharrastajia, mutta kesä oli menestyksekäs – Mikkelin Kilpa-Veikot juhlii 120 urheiluvuotta

Pitkään toimineen urheiluseuran puheenjohtaja Juha Putkosen mukaan seurassa joudutaan tekemään töitä, jotta lapset ja nuoret saadaan koronan jälkeen liikunnan pariin.

Aitajuoksija Annimari Korte mittaa aitojen etäisyyttä Helsingissä Eläintarhan kentällä.
Mikkelin Kilpa-Veikoilla on noin 350 jäsentä. Kuvituskuva. Kuva: Sasha Silvala / YLE
Vilma Ruokoski,
Jouni Kirvesmies

Tänä vuonna 120 vuotta täyttävän urheiluseura Mikkelin Kilpa-Veikkojen puheenjohtaja Juha Putkonen sanoo seuran olevan hyvässä iskussa. Viime kesä oli hänen mukaansa seuralle menestyksekäs yleisurheilun juniorikentillä.

Samaan aikaan Putkonen on kuitenkin huolissaan lasten ja nuorten liikkumattomuudesta, mikä on huomattu urheiluseuroissa eri puolilla Suomea.

Kilpa-Veikkojen juniorien liikunta- ja voimisteluryhmissä harrastajamäärät vähintään puolittuivat korona-aikana.

– Harrastajaryhmissä porukka on pienentynyt merkittävästi, Putkonen sanoo.

Ennen koronaa voimistelujunioreja oli toista sataa ja muissa liikuntaryhmissä pari sataa lasta tai nuorta. Nyt seurassa on viitisenkymmentä voimistelijaa ja muissa liikuntaryhmissä lapsia tai nuoria reilu sata.

Kilpa-Veikkojen puheenjohtaja sanoo, että seurassa joudutaan tekemään paljon työtä, jotta liikunnan pariin saataisiin saman verran lapsia ja nuoria kuin koronapandemiaa edeltävänä aikana vuonna 2019.

Tällä hetkellä puhutaan hintojen noususta, ja harrastaminen voi olla kallis tikki perheen taloudelle. Putkosen mukaan yleisurheilu ja voimistelu ovat edullisia harrastaa.

Lajit eivät vaadi paljon varusteita, ja seura on saanut toimivat tilat Karkialammelta. Putkonen kehuu Karkialammen kuntotalon tiloja edullisiksi ja hyviksi.

– Se on meidän junnariryhmille hyvä, ja pystymme pitämään hinnat alhaisina.

Seuran toimintaa rahoitetaan jäsenmaksujen lisäksi muun muassa kisoista ja muista tapahtumista saaduilla tuloilla, yhteistyökumppaneiden rahoituksella sekä talkootyöllä.

Enemmän aiheesta:

Lasten ja nuorten liikkumisinto näyttää palanneen koronaa edeltävälle tasolle

"Katastrofaalisia vaikutuksia lasten ja nuorten liikuntaan" – energiakriisillä voi olla kauaskantoiset seuraukset suomalaisten kansanterveyteen

Suosittelemme sinulle