Hyppää sisältöön

Traficom hylkäsi Lappeenrannan lentoaseman valtionavustuspäätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen

Liikenne- ja viestintävirasto nojasi päätöksessään samoihin perusteluihin kuin kesällä, jolloin se ei myöntänyt lentoasemalle valtionavustusta.

Lappeenrannan lentoaseman sisäänkäynti.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätös Lappeenrannan lentoaseman valtionavustuksesta ei muuttunut. Kuva: Esa Hiltula / AOP
Riitta Väisänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hylännyt Lappeenrannan lentoaseman oikaisuvaatimuksen, joka koski kielteistä valtionavustupäätöstä.

Lentoasema ei Traficomin mukaan esittänyt perusteita, joiden mukaan viraston kesällä tekemä ratkaisu olisi virheellinen tai lainvastainen.

Viraston mukaan valtionavustuksen hakuehdot eivät täyttyneet Lappeenrannan lentokentän kohdalla.

Traficom katsoo, että lentoasema on riippuvainen valtion tuesta. Avustus puolestaan on tarkoitettu tukemaan toiminnan kehittämistä, ei osaksi pysyvää rahoitusta.

Virasto muun muassa viittasi lentoaseman vuoden 2021 tilinpäätökseen, jonka mukaan lentoaseman toiminta oli raskaasti tappiollista.

Virasto kiinnitti huomiota myös siihen, että lentoaseman toiminta on täysin riippuvainen kaupungin omistaman Saimaan lentoasema -säätiön rahoituksesta.

900 000 euroa jäi saamatta

Lentoasema haki Traficomilta 900 000 euron avustusta, mutta ei saanut senttiäkään. Rahat jäävät vuodelta 2022 nyt saamatta.

Tällä hetkellä lentokenttä saa Lappeenrannan kaupungilta tukea 1,3 miljoonaa euroa vuodessa.

Lentoasema on etsinyt keinoja laajentaa rahoituspohjaa.

– Tällä hetkellä aika moni asia on vielä auki, mutta ne ratkeavat joulukuuhun mennessä, Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Jukka Himanen sanoo.

Lue lisää: Lappeenrannan lisäksi muitakin lentokenttiä jäi ilman valtionavustusta – Traficom: ”Kentän toiminnan pitäisi olla itsessään kannattavaa, jotta sitä kannattaa tukea”

Lappeenrannan lentokenttä toivoo rahoitusta itäisen Suomen tukipaketista – neuvotteluja käydään myös isojen majoitustoimijoiden kanssa

Suosittelemme sinulle