Hyppää sisältöön

Kemi hakee eduskunnan joululahjarahaa teatterille

Kaupunginhallitus päätti hakea valtion tukea 300 000 euroa Meri-Lapin teatteritilojen rakentamiseen. Kemi toivoo myös naapurikuntien hakevan joulurahaa teatterille.

Kemin kaupunginteatterin käytössä oleva rakennus. Kuvituskuva. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle
Sari Pöyhönen

Kemin kaupunki havittelee teatterin pelastamiseksi niin sanottuja eduskunnan joulurahoja.

Kemin kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se hakee valtionhallinnolta 300 000 euroa Meri-Lapin teatteriyhdistykselle sen toiminnan jatkamiseen ja erityisesti tilojen rakentamiseen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Tiitinen sanoo, että yhdistyksen pitää katsoa, miten tilavaihtoehtojen kanssa kannattaa edetä.

– He ovat tässä ammattilaisia, Tiitinen sanoo.

Valtionhallinto jakaa niin sanottua eduskunnan joululahjarahaa vuosittain.

– Hakemus pitää tehdä tällä viikolla, koska ymmärrykseni mukaan valtionhallinto tekee päätöksiä asiasta joulukuun alkuun mennessä.
Kemin kaupunki toivoo, että myös naapurikunnat pyytäisivat eduskuntaa myöntämään vuoden 2023 joululahjarahoja teatteritoiminnan turvaamiseen Meri-Lapissa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lisää aiheesta:

Kemin kaupunginjohtaja esittää teatterin tilakysymyksen ratkaisemista eduskunnan ”joululahjarahalla” – toivoo tukea myös naapurikunnilta

Kemissä teatteriyhdistys esittää vuoden aikalisää toimintansa aloittamiseen – tilakysymys on yhä ratkaisematta

Teatteritoiminnan valmistelu jatkuu Kemissä – hyvinvointilautakunta ei myöntänyt lisäaikaa teatteritoiminnan järjestämiseksi

Eduskunnan joululahjarahat noin 40 miljoonaa euroa – tukea muun muassa koronan jälkihoitoon, tieverkkoon ja luontokohteisiin

Suosittelemme sinulle