Hyppää sisältöön

Mestarivalmentaja ei hätkähtänyt yllätystappiosta – mielenkiintoinen huomio Sveitsistä: ”Näytti siltä, että siellä voitettiin maailmanmestaruus”

Sveitsille yllätystappion kokenut Suomen salibandymaajoukkue lähtee sisuuntuneena lohkonsa päätöspeliin Norjaa vastaan.

Petteri Nykky tuima ilme kasvoillaan.
Petteri Nykky sanoo, että myös Norjaa vastaan Suomen pitää olla tarkkana. Kuva: Tomi Hänninen/ Yle
Joel Sippola,
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi kohtaa viimeisessä alkulohkon pelissään Norjan tiistaina 8.11. Suora lähetys TV2:ssa, Yle Areenassa Yle-sovelluksessa ja Ylen verkkosivuilla kello 18.45.

Sunnuntaina Sveitsille yllätystappion salibandyn MM-kisoissa kokenut Suomi kohtaa tänään illalla pelattavassa lohkon päätöspelissään Norjan. Petteri Nykyn valmentama joukkue lähtee otteluun luonnollisesti sisuuntuneena heikon Sveitsi-pelin jälkeen.

– Veikkaan, että tulee aika kiukkuinen ja nälkäinen Suomi, hyökkääjä Justus Kainulainen uhkuu.

Edellisen ottelun pettymys kalvoi Kainulaisen mielessä välipäivänä maanantaina. Suomi sai otteluun huonon alun, kun Sveitsi takoi ottelun kolme ensimmäistä maalia.

– Meillä oli ihan luokaton startti. Sitä pitää ainakin parantaa, Kainulainen kommentoi.

Sveitsi hyödynsi Suomen heikon ottelun alun. Justus Kainulaisen mukaan se on yksi Suomen parannuskohdista.

Sveitsi karkasi jo 3–0-johtoon Suomea vastaan avauserässä. Katso tästä lukemin 3–2 päättyneen avauserän kooste.

Valmentajana kaiken kokenut Nykky sanoo, että Sveitsi-ottelu oli pitkästä aikaa sellainen, joka yllätti hänet valmentajana.

– Ottelu oli osoitus siitä, että kansainvälisissä peleissä mennään kovaa. Pistän sen (tappion) omaan piikkiini.

Suomen kolmeen maailmanmestaruuteen luotsannut Nykky haluaa kuitenkin muistuttaa, että tosipelien aika on myöhemmin. Peli ei ole vielä valmista.

Nykky kiinnitti huomiota kotiyleisönsä edessä pelanneiden sveitsiläispelaajien tuuletuksiin ottelun päätyttyä.

– Kun katsoi hurraamista, näytti siltä, että siellä voitettiin maailmanmestaruus. Minulle se oli kuitenkin alkusarjan ottelu. On loppujen lopuksi sama, miten alkusarjassa käy. Se vain muokkaa loppusarjaa. Tavoitteemme on olla parhaimmillamme playoff-peleissä.

– Sveitsi pelasi rohkeasti. Me emme kuitenkaan onnistuneet niissä asioissa, joista oli sovittu. Olimme luokattoman huonoja, Nykky lisää.

Millainen sitten on tiistai-illan vastustaja Norja?

– Norjalla on hyvä ryhmä. He pelaavat selkeästi ja menevät suoraviivaisesti maalille. Heidänkin kanssaan pitää olla tarkkana, Nykky toteaa.

Lohkon ykkösenä on Sveitsi ja kakkosena Suomi. Sveitsin odotetaan voittavan lohkon päätöspelissään Slovakian. Jotta Suomi voisi vielä voittaa lohkonsa, se tarvitsee apuja Slovakialta.

Mikäli Suomi on lohkokakkonen, se voi joutua kohtaamaan todennäköisen puolierävoittonsa jälkeen välierissä puolustavan maailmanmestarin Ruotsin. Ruotsi varmisti B-lohkon voiton maalieron turvin pelattuaan maanantai-iltana Winterthurissa 3–3-tasapelin Tshekkiä vastaan.

Alla myös toisen ja kolmannen erän maalikooste Suomen Sveitsi-tappiosta.

Sveitsi johti kahden erän jälkeen 5–3 Suomea vastaan salibandyn MM-kisoissa 6.11.2022. Videolla toisen erän maalit.
Sveitsi löi Suomen MM-salibandyn alkulohkossa 7–5. Tässä 2–2-päättyneen kolmannen erän osumat.

Suomi kohtaa viimeisessä alkulohkon pelissään Norjan tiistaina 8.11. Suora lähetys TV2:ssa, Yle Areenassa Yle-sovelluksessa ja Ylen verkkosivuilla kello 18.45.

Suosittelemme sinulle