Hyppää sisältöön

Kemiläisyrittäjien tilausravintola tuhoutui tulipalossa: ”Kaikki pikkujouluvaraukset pitää perua”

Kemin Kuivanuorossa sijaitsevan Savotta-yrityksen tilausravintolana toimiva päärakennus on tuhoutunut tulipalossa. Palosta aiheutuu merkittävät vahingot yrittäjille.

Yrittäjä palaneen keittiörakennuksensa raunioilla.
Yrittäjä Katja Limingojan mukaan tulipalo haittaa yrityksen toimintaa keskellä kiireisintä pikkujoulusesonkia Kuva: Antti Ullakko / Yle
Kyösti Vaara

Kemin Kuivanuorossa sijaitsevan Savotta-yrityksen tilausravintolana toimiva päärakennus on tuhoutunut tulipalossa.

– Rakennus on tuhoutunut sisältä kokonaan, kertoo yrittäjä Katja Limingoja.

Lapin pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle viideltä aamulla. Limingojan ja Pasi Alakiutun yrityksellä on parhaillaan asiakkaita majoittuneena muihin rakennuksiin.

– Täytyy alkaa järjestelemään asioita, että saadaan heidän asiat järjestettyä.

Kemin kaupungin keskustasta kahdeksan kilometrin päässä sijaitsevassa Savotassa on kahdeksan vuokrattavaa mökkiä, joissa on kaikkiaan 44 vuodepaikkaa. Alueelta löytyy tilausravintolan lisäksi tilaussauna paljuineen. Pikkujoulusesonki on yrityksessä kiireistä aikaa. Limingoja joutuu nyt perumaan myös tehtyjä varauksia.

– Kaikki pikkujouluvaraukset pitää perua. Varmaan menee pitkälle ensi vuoteen, ennen kuin voi ajatellakaan mitään toimintaa, Limingoja sanoo.

Savotta Campingin majoitusmökit eivät kärsineet tulipalosta, mutta ravintolarakennuksen palo estää niiden käytön.

– Meillä on oma kaivo ja vesipumppu on ravintolan tiloissa. Se on nyt tuhoutunut täysin, mihinkään rakennukseen täällä ei tule vettä eli kaikki saunat ja vessat ovat nyt kiinni.

Limingojalla ja Alakiutuilla on myös muuta ravintolatoimintaa Kemissä.

– Onneksi meillä on kaupungissa uusi ravintola Valakia, jonka keittiötä pystymme jonkun verran hyödyntämään. Otetaan kesäravintola Sataman Valakian keittiö ja sen tilat käyttöön, niin pystymme pelastamaan tillauksia.

Savotan päärakennuksen tulipalon sammutustöissä on käynnissä jälkisammutustyöt.
Pääarakennuksessa eniten kärsivät keittön tilat. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Keittiön tilat ovat kärsineet pahiten

Palokunta oli palopaikalla vielä aamulla kello yhdeksän aikaan ja teki jälkisammutustöitä.

Päivystävä palomestari Matti Eskonniemi Lapin pelastuslaitokselta kertoi, että varsinainen palo on saatu hallintaan.

Palossa tuhoutui majoitus- ja ravintolapalveluja tarjoavan yrityksen tilausravintolana toimiva päärakennus. Muut alueella olevat rakennukset ovat säilyneet vahingoittumattomina.

Päärakennuksen keittiön pää on palanut kokonaan. Muualla rakennuksessa on suuria lämpö- ja savuvahinkoja. Eskonniemi arvioi palosta aiheutuneen merkittävät vahingot yrittäjille.

Suosittelemme sinulle