Hyppää sisältöön

Juuan vaikea lääkäritilanne on parantunut hieman – apua Nurmeksesta ja ostopalveluista

Elokuusta lähtien Juuan kiirevastaanotto on ollut avoinna vain maanantaisin. Loppuvuoden ajan vastaanotto voidaan pitää auki neljänä päivänä viikossa.

Siun soten logo auton ovessa.
Kuvituskuva. Kuva: Jouki Väinämö / Yle
Emilia Saukkonen

Juuan lääkäritilanne on väliaikaisesti parantunut, tiedottaa Siun sote.

Vuoden loppuun saakka terveysaseman kiirevastaanotto voidaan pitää avoinna neljänä päivänä viikossa. Viikoilla 46, 47 ja 49 kiirevastaanotto on suljettu vain tiistaisin, muilla viikoilla perjantaisin.

Juuan terveysasemalla on ollut haastava lääkäritilanne aina kesästä lähtien. Elokuun loppupuolelta asti kiirevastaanotto on ollut avoinna vain maanantaisin.

Juuan terveysasemalla ei ole tällä hetkellä lainkaan vakituisessa virassa olevia lääkäreitä. Loppuvuoden lääkäripalvelut on järjestetty pääosin yhteistyönä Nurmeksen terveysaseman kanssa. Lääkäriresurssia on lisätty Juukaan myös ostopalveluna kolmena päivänä viikossa.

Nurmeksen lääkäri tekee Juuassa yhden viikoittaisen työpäivän viikoilla 48–52. Kerran kahdessa viikossa toinen Nurmeksen virkalääkäri hoitaa puolestaan tarvittavat neuvola-, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon palvelut.

Etälääkäripalveluita järjestetään Juukaan sekä omana toimintana että ostopalveluna neljänä päivänä viikossa.

Vaikka lääkäritilanne onkin hieman parantunut kesästä, voi kiireettömiä vastaanottoaikoja edelleen joutua odottamaan pitkään. Asiakkaita pyydetään edelleen soittamaan terveysasemalle ennen saapumistaan.

Suosittelemme sinulle