Hyppää sisältöön

Ykkösaamussa Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen – mitä haluat kysyä kenraalilta?

Ukraina ajoi venäläiset Hersonista, mutta Venäjä tekee pahaa jälkeä ohjusiskuillaan energialaitoksiin. Kuukausia kestänyt hyökkäyssota on muuttanut Pohjolan turvallisuustilannetta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ukrainan sota on lisännyt määrärahoja puolustukseen monessa maassa, eikä Suomi ole poikkeus. Lisämiljardit kuluvat ampumatarvikkeisiin, ohjuksiin ja varaosiin, joilla on tarkoitus täydentää olemassaolevia järjestelmiä. Uuttakin, kuten ilmatorjunnan parantamista, suunnitellaan jo lähiaikoina.

Myös Nato-jäsenyyden katsotaan tuovan uudenlaista turvaa. Liittoutuminen tuo muutoksia myös puolustusvoimille.

Sota jatkuu, vaikka Ukraina onnistui ajamaan venäläiset pois Hersonista, jonka presidentti Vladimir Putin oli ehtinyt laittomasti liittää osaksi Venäjää. Venäjä on kiihdyttänyt ohjusiskujaan ja niiden lukumäärä voidaan laskea jo tuhansissa. Kohteena ovat viime viikkoina olleet erityisesti energiantuotantolaitokset, ja mm. sähköt ovat olleet poikki laajoilta alueilta.

Ykkösaamun suorassa haastattelussa TV1:ssä on lauantaina Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. Suora TV-lähetys tulee poikkeukselliseen aikaan, jo kello 9.05. Yle Radio 1:ssä sen voi kuunnella kello 10.05. Haastattelijana on Seija Vaaherkumpu.

Komentaja Timo Kiviselle voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai oheisella lomakkeella.

Suosittelemme sinulle