Hyppää sisältöön

Ketjuruletti haastaa ja peli ei vakuuta – mietteliäs päävalmentaja vaati salibandymiehiltä parempia otteita ja harmitteli terveystilannetta

Suomen salibandymaajoukkueen peli ei vakuuttanut myöskään Norjaa vastaan. Suomi lähtee viikonlopun ratkaisupeleihin haastajana.

Nico Salo.
Nico Salon kipparoiman Suomen pelissä on tällä hetkellä paljon kysymysmerkkejä. Kuva: IFF
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen haasteet salibandyn MM-kisoissa jatkuivat tiistaina, vaikkakin se kukisti Norjan lohkon päätösottelussaan lukemin 7–2 (1–0, 1–5, 0–2). Huolia oli jo ennen ottelua, kun Ville Lastikka, Aaro Astala sekä Lauri Stenfors eivät olleet kokoonpanossa mukana tuntemattomista syistä.

Kokoonpanoon nimetty Joonas Pylsy ei lopulta pelannut ollenkaan. Viidellä puolustajalla aloittanut Suomi sai lisää huonoja uutisia, kun Mikko Leikkanen joutui jättämään ottelun kesken ennen puoltaväliä.

Itse pelissä Suomi oli avauserässä erittäin nihkeä. Hyviä maalintekopaikkoja saanut Norja pääsi toiseen erään johdossa Marius Pedersenin avauserän osumalla.

– Ensimmäisestä erästä puuttuivat peräänkuulutettu rentous ja nautinto, puolustaja Janne Lamminen totesi.

Toisessa erässä Suomi löysi kuitenkin rentouden. Se löytyi hieman yllättäen alivoiman aikana, jolloin Suomen Oskari Heikkilä ja Justus Kainulainen pöllyttivät maaliverkkoja. Kakkoserässä viisi maalia tykittänyt Suomi osoitti, miksi se on salibandyn huippumaa.

Suomella oli lopussa käytössään vain 14 pelaajaa. Päävalmentaja Petteri Nykky myönsi, että se teki pelistä haasteellisen.

– Kun pakkiparit vaihtelivat, avauspeli ei ollut ihan uomissaan. Ehkä oli myös vähän ylimielisyyttä. Ensimmäisessä erässä päästimme vastustajan kahteen läpiajoon.

Lammisen mukaan useat poissaolot eivät vaikuttaneet ottelun alkuun.

– Ketjuruletti luo tietenkin haasteen, mutta toisaalta olemme olleet sen verran kauan yhdessä. Tunnemme toisemme, joten ei sen taakse voi mennä, Lamminen viittasi useisiin poissaoloihin.

Marius Pedersen tarjosi Suomelle shokkihoitoa avauserässä.

Suomi tykitti toisessa erässä viisi maalia.

Lopputurnaukseen altavastaajana

Suomelta odotettiin Norja-pelissä isoa ryhtiliikettä sunnuntaina Sveitsille koetun tappion jälkeen. Yle Urheilun asiantuntijat Perttu Kytöhonka sekä Toni Lötjönen eivät olleet kuitenkaan vakuuttuneita Suomen esityksestä.

– Ei tullut sellaista fiilistä, että Sveitsi-pelistä olisi nostettu tasoa. Heikko esitys, Lötjönen summasi.

Suomi kohtaa perjantaina puolivälierässään Saksan. Pari lepopäivää viikonlopun todennäköisiä mitalipelejä ajatellen tulevat Suomen siipirikkoiselle joukkueelle kuin tilauksesta.

– On haastava tilanne rosterin osalta. Pitää katsoa, kuinka saamme ukkoja sairastuvalta takaisin. Parantaa pitää aika paljon, jos haluamme pelata viikonloppuna, Nykky näki.

Mikäli Suomi ja Ruotsi hoitavat puolivälieräottelunsa, ne kohtaavat toisensa lauantain välierissä. Kytöhongan mukaan kärkimaista Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki ovat olleet toistaiseksi Suomea vakuuttavampia.

– Suomi lähtee takamatkalta tästä porukasta. Ruotsilla on ollut katto koko ajan tosi korkealla. Tshekki oli tosi vahva jälkimmäisellä puoliskolla Ruotsia vastaan. Näimme, että Sveitsi osaa kanavoida kotiyleisön tuen oikealla tavalla.

– Suomelle altavastaajan asema voi myös sopia, Kytöhonka lisäsi.

Nykkyä ja Lammista haastatteli Toni Lötjönen.

Suomi teki päätöserässä kaksi maalia.

Suosittelemme