Hyppää sisältöön

Metsähallitus kerää mielipiteitä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kehittämiseen – puistoon voi esittää myös uusia reittejä

Luontopalvelut toivoo mielipiteitä muun muassa kansallispuiston vaaranpaikoista ja tarpeettomista taukopaikoista sekä ehdotuksia uusista reiteistä.

Kuvassa suuntakylttejä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.
Kyselystä löytyvälle kartalle voi lisäksi esittää toiveita uusista reiteistä tai rakenteista. Kuvituskuva. Kuva: Antti Mikkola / Yle
Eeva Kuivas

Metsähallituksen Luontopalvelut kerää parhaillaan mielipiteitä siitä, miten Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa pitäisi kehittää.

Luontopalvelut toivoo mielipiteitä esimerkiksi siitä, millä reiteillä on ruuhkaa tai vaarallisia paikkoja, miten reittien yhteiskäyttö on sujunut ja onko kansallispuistossa tarpeettomia reittejä tai taukopaikkoja.

Netissä avoinna olevasta kyselystä (siirryt toiseen palveluun) löytyvälle kartalle voi lisäksi esittää toiveita uusista reiteistä tai rakenteista. Kyselyllä kerätään tietoa myös kansallispuistossa tapahtuvasta kalastuksesta.

Luontopalvelut kerää mielipiteitä, sillä se laatii parhaillaan Pallas-Yllästunturin uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Suunnitelma sovittaa yhteen kansallispuiston luonnonsuojelun, virkistyskäytön ja muun käytön tavoitteita ja tarpeita seuraaviksi 10–15 vuodeksi.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle