Hyppää sisältöön

Postin uuden logistiikkakeskuksen paikaksi kolme ehdokasta: Akaa, Hämeenlinna ja Janakkala

Yli 100 miljoonan euron investoinnista on määrä päättää aikaisintaan ensi vuonna. Rakennuspaikan valinnassa painavat esimerkiksi liikenneyhteydet ja kestävän kehityksen mahdollisuudet.

Postin logo kyltissä.
Posti suunnittelee isoa investointia. Uusi logistiikkakeskus rakennetaan joko Pirkanmaalle tai Kanta-Hämeeseen: mukana neuvotteluissa ovat Akaa, Hämeenlinna ja Janakkala. Arkistokuva. Kuva: Matti Myller / Yle
Jouni Tanninen

Postin uuden logistiikkakeskuksen sijaintipaikaksi ovat ehdolla Akaa, Hämeenlinna ja Janakkala, Posti tiedottaa.

Yli 100 miljoonan euron investoinnista on määrä päättää aikaisintaan vuonna 2023. Toteutuessaan logistiikkakeskus käynnistyisi aikaisintaan tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolla.

Paikkakunnan valinnassa painavat esimerkiksi liikenneyhteydet, muu soveltuvuus ja kestävän kehityksen mahdollisuudet. Energiatehokkuus on oleellinen näkökulma.

Tähän mennessä on kartoitettu rakennushankkeesta kiinnostuneita kuntia ja kaupunkeja Etelä-Suomen alueella. Loppusuoralla oli 5–10 eteläsuomalaista paikkakuntaa.

Posti kertoo tiedotteessaan, että sopivimman rakennuspaikan löytäminen on keskeistä eikä näin tärkeän asian kanssa haluta hätiköidä. Vaihtoehtoja tutkitaan nyt entistä perusteellisemmin.

Posti on lisännyt terminaaliensa määrää. Yksi uusista keskuksista valmistui Pirkkalaan viime vuosikymmenen puolivälissä.

Enemmän aiheesta:

Postin uusi logistiikkakeskus ei nouse Päijät-Hämeeseen – Orimattila putosi vaihtoehdoista pois loppusuoralla

Suosittelemme sinulle