Hyppää sisältöön

Kolme miestä murhasi uhrinsa Metsälässä ja koetti hävittää ruumiin paloittelemalla – elinkautiseen tuomitut toimivat yhdessä, arvioi hovioikeus

Kolme ihmistä tuomittiin murhasta. Viisi muuta sai lievempiä tuomioita. Hovioikeus päätti pitää aiemmin annetut tuomiot voimassa.

Helsingin hovioikeuden kyltti syyskuussa 2022.
Hovioikeus ei muuttanut Helsingin käräjäoikeuden tuomiota lainkaan. Kuva: Silja Viitala / Yle
Don Lehtinen

Hovioikeus päätti torstaina pitää Metsälän paloittelumurhasta aiemmin annetut tuomiot voimassa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa 2021 kolme miestä elinkautiseen vankeusrangaistukseen heinäkuussa 2020 tapahtuneesta murhasta. Miehet murhasivat 34-vuotiaan uhrin MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa. Murhasta tuomitut tai uhri eivät olleet kyseisen moottoripyöräkerhon jäseniä.

Uhrin kuoltua yksi tuomituista paloitteli uhrin. Oikeuden mukaan uhriin oli kohdistettu monenlaista raakaa väkivaltaa ennen kuoleman aiheuttanutta puukoniskua. Uhria oli muun muassa lyöty pajavasaralla ja ammuttu ilmakiväärillä.

Murha paljastui poliisille sattumalta moottoripyöräkerhon tiloihin tehdyn huume-etsinnän yhteydessä. Etsintään osallistui useita partioita, ja kun poliisi saapui kerhotilalle, siellä oli joukko rikollisia hävittämässä ruumista.

Murhatutkinnassa oli alun perin 12 epäiltyä, joista lähes kaikilla oli rikoshistoriaa muun muassa huumausainerikoksista, ryöstöistä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin kaikkien kolmen murhasta syytetyn olleen osallisina teossa ja toimineen rikoskumppaneina. Oikeuden mukaan teko oli erityisen raaka ja julma.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi aiemmin kolmelle muulle syytetylle vankeutta, yhdelle ehdollista vankeutta ja yhdelle sakkorangaistuksen. Hovioikeus piti myös nämä tuomiot voimassa. Oikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Enemmän aiheesta:

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä elinkautiseen vankeuteen Metsälän paloittelumurhasta

Metsälän murhan uhrin tuttava kertoi surmaillan tapahtumista oikeudessa: "Hän näytti hätäiseltä ja halusi lähteä pois"

Poikkeuksellinen murhatutkinta: 12 epäiltyä, joista lähes kaikilla rikoshistoriaa – tuomioita huumausainerikoksista, ryöstöistä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaikki 12 henkirikoksesta epäiltyä todennäköisin syin epäiltynä murhasta – joukossa on 10 miestä ja kaksi naista

Suosittelemme sinulle