Hyppää sisältöön

Poliisi sai kiinni 3D-tulostimella aseita valmistaneen miehen: ”Kysymys on harvinaislaatuisesta rikoksesta Suomessa”

Mies jäi kiinni liikenneonnettomuuden tutkinnan yhteydessä. Hänen autostaan löytyi tuolloin itse valmistettuja aseen lippaita. Miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Poliisit ajoharjoituksissa Polamkissa.
Poliisilaitos. Kuvituskuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Antti Laakso

Poliisi on saanut kiinni miehen, joka on valmistanut aseita 3D-tulostimella. 40-vuotiasta miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Mies oli valmistanut erityisen vaaralliseksi luokiteltuja aseita sekä aseen osia ja aseiden rakentamiseen liittyviä välineitä. Valmistamiensa osien lisäksi hän oli tilannut joitakin aseen osia netistä ja rakentanut osista toimintakykyisiä aseita.

– Kysymys on harvinaislaatuisesta rikoksesta Suomessa. Vastaavia tapauksia, joissa 3D-tulostimen avulla olisi rakennettu toimivia aseita, ei juuri ole tullut ilmi, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kristiina Kontio sanoo.

Mies jäi kiinni törmättyään Satakunnassa Kankaanpäässä liikenneympyrässä olleeseen valotolppaan. Poliisi löysi tuolloin hänen autostaan itse valmistettuja muovisia aseen lippaita.

Epäilty: Aseet omaan käyttöön

Epäilty on kertonut kuulusteluissa valmistaneensa aseet omaan käyttöönsä. Kotietsinnöiltä poliisi takavarikoi mieheltä myös useita muita luvattomia aseita ja useita satoja patruunoita.

Törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Kotietsinnöissä miehen kotoa löytyi iso kannabiskasvattamo ja useita kiloja myyntikelpoista kannabista.

Mies oli esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa, mutta hänet on nyt vapautettu odottamaan oikeuskäsittelyä. Poliisin mukaan esitutkinta on valmistumassa, ja asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

Suosittelemme sinulle