Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee halvan Marimekon myyjää kymmenistä rikoksista – valokuvat vakuuttivat ostajat

Asianomistajat ovat todenneet, että tuotteiden hinnat olivat ”liian hyviä”.

Liian alhaisiin hintoihin pitää suhtautua suurella varauksella, ohjeistaa poliisi. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee henkilön syyllistyneen noin kolmeenkymmeneen eri rikokseen verkon myyntialustoilla.

Poliisin mukaan myynnissä on ollut muun muassa pelikoneita ja Marimekon kameralaukku, jota myyjällä ei todellisuudessa ollut. Laukusta pyydettiin noin 100–200 euroa, kun Marimekon listahinta sille on tällä hetkellä 295 euroa. Suurin osa petosrikoskokonaisuuden rikoksista on tapahtunut heinäkuun alun jälkeen.

Suomalaiselta kuulostavilla, tekaistuilla nimillä esiintynyt epäilty pyysi tuotteista maksun pankkitilille. Hän lupasi postittaa tuotteet asiakkaiden kotiosoitteisiin. Epäilty toimitti myös lisätietoja ja kuvia tuotteista, mikä on poliisin mukaan johtanut ostajia harhaan ja herättänyt luottamusta kaupanteossa.

– Olemme saaneet kuultua useita tähän petoskokonaisuuteen liittyviä asianomistajia, ja heistä moni on jälkeenpäin todennut tarjouksen olleen liian hyvä, rikoskomisario Krista Vallila kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa, että verkosta ostettaessa kannattaa aina olla huolellinen: jos tuotteen hinta vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, kaupat kannattaa jättää tekemättä.

Enemmän aiheesta:

Opi tunnistamaan luotettava verkkokauppa

Nuori mies myi netissä olemattomia pelikonsoleita ja keräsi rahat – näin tunnistat nettihuijarin

Suosittelemme sinulle