Hyppää sisältöön

Eino Montin luki ylioppilaaksi koripalloharjoitusten keskellä – Katso valkolakkien saajat Ylioppilaskoneesta

Koko maassa valmistuu syksyllä noin 4 300 uutta ylioppilasta, mikä on sata enemmän kuin vuosi sitten. Yksi heistä on Oulusta Jyväskylään muuttanut Eino Montin.

Tuleva ylioppilas Eino Montin
Eino Montin muutti koripallon perässä Jyväskylään ja suoritti myös lukion kaupungissa. Kuva: Kalle Pallonen
Kaisa Uusi-Kraapo,
Kalle Pallonen

Syksyn uusien ylioppilaiden nimet julkaistaan tänään. Yksi jännityksen alla olevista on Oulusta pari vuotta sitten Jyväskylään muuttanut Eino Montin, 19, joka tuli kaupunkiin koripallon vuoksi. Montin odottaa tuloksia rauhallisin mielin.

– Kirjoitukset menivät odotusten mukaisesti. Tänään on aika normaali päivä, lähden treeneihin ja illalla on luvassa uudet harjoitukset.

Montin suoritti ylioppilastutkinnon Schildtin lukiossa. Hän kirjoitti ylioppilaskokeissa äidinkielen, lyhyen matematiikan, englannin, biologian ja maantiedon.

– Päätös muuttaa Oulusta Jyväskylään oli aika helppo, päätin ottaa uuden askeleen koripallouralla. Olen viihtynyt Jyväskylässä, mutta ensi syksynä suunnitelmissani on lähteä Yhdysvaltoihin opiskelemaan.

Uudet ylioppilaat kerätään Ylioppilaskoneeseen

Syksyllä valmistuu noin 4 300 uutta ylioppilasta koko maassa, mikä on noin sata enemmän kuin vuosi sitten. Valmistuneita tulee vielä lisää, kun kokelaat saavat puuttuvat lukio-opintonsa suoritettua.

Yle julkaisee ylioppilaskoneessa tänä syksynä valkolakin saavien opiskelijoiden nimet sekä tilastotietoja maan kaikista lukioista. Tietoja päivitetään Ylioppilaskoneeseen sitä mukaan kun tietoja lukioilta saadaan.

Syksyn ylioppilaat saavat lakkinsa joulukuun alussa. Monissa kouluissa lakitus järjestetään itsenäisyysjuhlan yhteydessä.

Voit keskustella aiheesta 11.11. klo 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle