Hyppää sisältöön

Lappeenrannan sisäliikuntahallista jätetty valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen – syynä pysäköinnin puutteet

Kaupunki päätti alkuvuodesta sijoittaa sisäliikuntahallin Amiksen kentälle. Siitä alkoi valitusten ketju, joka jatkuu yhä.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.
Havainnekuvassa näkyy suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin pääsisäänkäynti. Kuva: ALA Arkkitehdit
Helena Korpela

Lappeenrannan sisäliikuntahallista tehty kaavavalitus saattaa edetä korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyyn.

Korkeimmasta hallinto-oikeudesta kerrotaan, että sinne on saapunut torstaihin mennessä yksi valituslupahakemus ja valitus koskien Itä-Suomen hallinto-oikeuden lokakuussa tekemää päätöstä.

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi silloin Lappeenrannan sisäliikuntahallin sijoituspaikasta tehdyt kolme valitusta. Oikeuden mukaan kaavapäätös ei ollut syntynyt virheellisesti, eikä se ole lainvastainen.

Perusteena pysäköinti

Lappeenrannan sisäliikuntahallia koskevasta valituksesta kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Lappeenrantalainen asianajaja Kari J. Laine kertoo lehdelle, että hän ja viisi muuta ovat hakeneet valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Itä-Suomen hallinto-oikeuden lokakuisesta päätöksestä.

Laine perustelee lehdelle valituksen tekemistä muun muassa pysäköinnillä. Hänen mukaansa kaavapäätöksessä on laiminlyöty se, kuinka pysäköinti järjestetään alueella.

Valitusten pitkä saaga

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätti helmikuussa sijoittaa sisäliikuntahallin Amiksen kentän alueelle.

Sijoituspaikka herätti jo ennen päätöksentekoa kiivasta vastustusta muun muassa siksi, että ympäröivästä arboretumista pitää hallin tieltä kaataa puita.

Valitus ja valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen on tehtävä 30 päivän kuluessa hallinto-oikeuden päätöksen antopäivästä.

Korjattu 11.11.2022 kello 12.26. Korjattu leipätekstistä virheellinen kohta ”hän ja viisi muuta henkilöä” muotoon ”hän ja viisi muuta”.

Enemmän aiheesta:

Lappeenrannan sisäliikuntahallista tehdyt valitukset menivät nurin hallinto-oikeudessa

Päätös Lappeenrannan sisäliikuntahallin paikasta syntyi kiistelyn jälkeen – Amiksen monttu sai valtuuston siunauksen hallin rakennuspaikkana

Lisää Etelä-Karjalan uutisiamyös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle