Hyppää sisältöön

Tapahtumajärjestäjä RH Entertainment hakeutuu konkurssiin – tulevat keikat vielä epävarmoja

Yritys jätti hakemuksen konkurssiin asettamiseksi torstaina 10. marraskuuta. Kaikista tapahtumista ja niiden mahdollisista peruuntumisista tiedotetaan erikseen.

50 Cent esiintyy Blockfestissä.
RH Entertainment järjesti marraskuun alussa jenkkiräppäri 50 Centin Suomen kiertueen. Kuva kesältä Blockfestiltä. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle
Linnea Pitkänen

Tapahtumajärjestäjä RH Entertainment Oy on jättänyt hakemuksen konkurssiin asettamisesta torstaina 10. marraskuuta. Yritys tiedotti asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

RH Entertainmentin alhainen kannattavuus kesällä 2022 ja siitä muodostunut liikevaihto ajoivat yhtiön yrityssaneeraukseen syksyllä. Käräjäoikeus aloitti RH Entertainment Oy:n saneerausmenettelyn 20. lokakuuta.

– Yrityssaneeraukseen liittyi asioita, joita emme osanneet ennakoida. Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina. Samanaikaisesti tuleviin kassaeriin kohdistui huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan, kertoo toimitusjohtaja Riki Huhtala tiedotteessa.

Huhtalan mukaan syksyn tapahtumamyynti oli onnistunut ja pääosin kannattava, mutta yrityssaneerauksen rahoitusmalli koitui mahdottomaksi.

– Jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia, Huhtala jatkaa.

Tulevat keikat epävarmoja

RH Entertainmentin tiedotteen mukaan kaikista tapahtumista ja niiden mahdollisista peruuntumisista tiedotetaan erikseen.

Yrityksen tapahtumiin lukeutuvat muiden muassa Raskasta joulua -kiertue sekä Blind Channelin jäähallikonsertti Helsingissä.

Blind Channelin laulaja ja kitaristi Joel Hokka kommentoi asiaa Instagram-tilillään. Hokka kirjoittaa tarinat-osoissaan, että mitään ei ole vielä peruttu.

– Me infoamme teitä pian. Pitäkää lippunne, Hokka kirjoittaa.

Hokan kommentista kertoi aiemmin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Blind Channel esiintyi Helsingissä elokuussa 2021. RH Entertainmentin on määrä järjestää joulukuussa Blind Channelin jäähallikonsertti Helsingissä sekä kolme muuta keikkaa Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa.

RH Entertainment pyytää käräjäoikeudelta kiireellistä päätöstä konkurssiin asettamisesta. Yritys haluaa, että konkurssipesään saadaan pikaisesti nimettyä pesänhoitaja, joka voi sopia tulevien tapahtumien järjestämisestä tai peruuttamisesta sekä muusta toiminnan jatkamisesta.

– Tämän päätöksen tekeminen on ollut erittäin raskasta ja vaikeaa. Olemme todella pahoillamme tästä aiheutuvasta vaivasta ja harmista asiakkaillemme, henkilökunnallemme, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, Huhtala päättää tiedotteessa.

Konkurssiin hakeutumisella ei tule olemaan vaikutusta yrityksen osaomistamien yhtiöiden toimintaan, vaan niiden toiminta jatku ennallaan.

Yle ei tavoittanut RH Entertainmentin toimitusjohtajaa Riki Huhtala kommentoimaan asiaa.

Lue lisää:

Järjestäjä myi lippuja festareille, joita kaupunki ei siunannut – Järvenpään kulttuurijohtaja: ”Monta asiaa pitäisi muuttua, että jatkaisimme

Suosittelemme sinulle