Hyppää sisältöön

Kaasuyhtiö Gasum avaa uuden kaasutankkausaseman Jyväskylään ensi syksynä

Biokaasun kysyntä kasvaa raskaassa liikenteessä. Gasumin kaasutankkausasemalle tulee tankkauspisteet paitsi nesteytetylle kaasulle, myös henkilöautoilijoiden käyttämälle paineistetulle kaasulle.

Gasumin biokaasun tankkauspisteellä oleva biokaasu pumppu.
Kaasuyhtiö Gasumilla on aikaisemmin ollut kaasutankkausasema Jyväskylän Kanavuoressa Valtatie 9:n varrella. Arkistokuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Riina Mäentausta
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen valtion omistama kaasuyhtiö Gasum perustaa toisen kaasutankkausaseman Jyväskylään.

Tankkausasemaa ollaan sijoittamassa Seppälänkankaan yritysalueelle. Kaasutankkausaseman perustamisesta on jo tehty esisopimus.

Aseman on tarkoitus avautua vuoden päästä eli ensi syksynä.

Biokaasun kysyntä on ollut kasvussa siitä huolimatta, että henkilöautojen sähköistyminen on laskenut autoilijoiden intoa hankkia kaasuautoja.

Gasumilta kerrotaan, että biokaasun kysyntää kasvattaa tällä hetkellä raskaan liikenteen tarve vaihtoehtoisille polttoaineille.

Seppälänkankaan kaasutankkausasemalle tulee yhteensä kaksi nesteytetyn kaasun tankkauspistettä ja yksi paineistetun kaasun tankkauspiste raskaan liikenteen tarpeisiin.

Sen lisäksi henkilöautoille on tulossa yksi, kaksipuoleinen paineistetun kaasun tankkauspiste.

Tällä hetkellä Gasumin myymä nesteytetty maakaasu tulee suurimmaksi osaksi muualta kuin Venäjältä, mm. Norjasta ja Keski-Euroopan LNG-terminaalien kautta. Sopimuksellisista syistä Gasum hankkii edelleen jonkin verran nesteytettyä maakaasua Venäjältä.

Tällä hetkellä Gasumin liikennekäyttöön myymä kaasu on lähes kokonaan biokaasua. Yhtiö tuottaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa sekä hankkii sitä lisäksi muualta Euroopasta.

Suosittelemme