Hyppää sisältöön

Turun ja Tampereen välillä haaveillaan lähijunaliikenteestä – nyt alkaa selvitys mahdollisista asemapaikoista

Varsinais-Suomen liiton ja Pirkanmaan liiton yhteistyöryhmä suunnittelee junaratayhteyksien parantamista maakuntien välillä.

Raiteet Turun päärautatieasemalta Kupittaan suuntaan, oikeanpuoleiset raiteet on osittain poistettu ratapiha-alueen remontin takia.
Arkistokuva Turun päärautatieasemasta, jonka rata-alue on remontin kourissa. Kuva: Jouni Koutonen / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun ja Tampereen välille suunnitellaan lähijunaliikenteen asemapaikkaselvitystä.

Varsinais-Suomen liitto ja Pirkanmaan liitto kertovat tiedotteessaan, että junaratayhteyksien parantamista suunnitteleva yhteistyöryhmä kilpailuttaa nyt uusien asemapaikkojen kehittämistä koskevan selvityksen.

Tiedotteen mukaan selvityksessä selvitetään lähijunaliikenteen asemapaikkojen toimenpiteet, kustannukset ja rakentamisen aikataulut. Tavoitteena on saada kuva toteutuksen vaatimuksista ennen kuin varsinainen ratasuunnittelu voidaan käynnistää.

Turun ja Tampereen välillä selvitys tehdään viidestä lähijuna-asemasta. Ne sijaitsevat Turun Urusvuorella, Liedossa, Aurassa, Pöytyän Kyrössä ja Pirkanmaan puolella Urjalassa. Muita potentiaalisia uusia asemapaikkoja ja nykyisten kaukoliikenteen asemien kehittämistarpeita tullaan tarkastelemaan myöhemmässä vaiheessa.

Suosittelemme