Hyppää sisältöön

Poliisi: Helsinki-Vantaalla riehunut mies olisi halunnut lentää Saksaan – kun se ei onnistunut, hän etsi veitsen ja viilsi itseään

Mies on edelleen sairaalahoidossa, joten häntä ei ole pystytty kuulemaan.

Poliisi käytti mieheen etälamautinta kiinniotossa. Kuva: Ilpo Pajunen
Don Lehtinen

Mies viilsi itseään käteen suurella veitsellä ja aiheutti uhkaavan tilanteen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Välikohtaus tapahtui eilen torstaina kello kuuden jälkeen alkuillasta. Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Poliisin mukaan tilanne ilmeisesti alkoi siitä, että mies olisi halunnut lentää Saksaan. Kun se ei onnistunut, mies haki läheisestä ravintolasta veitsen ja viilsi sillä itseään vasempaan käsivarteen. Mies liikkui lentoaseman terminaali 2:ssa.

Mies käyttäytyi tilanteessa uhkaavasti poliisia kohtaan, joten poliisi käytti kiinniotossa etälamautinta.

Poliisin tiedossa ei ole, että mies olisi uhannut muita paikalla olleita henkilöitä. Mies toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon.

– Poliisipartion saavuttua paikalle mies ei suostunut luopumaan veitsestä, joten poliisi oli joutunut käyttämään etälamautinta tilanteen ratkaisemiseksi. Esitutkintaa jatketaan miehen kuulemisella, kun hän pääsee sairaalasta, kertoo rikoskomisario Timo Luoto poliisin tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle