Hyppää sisältöön

Useat paikallislehdet harventavat vuoden alusta ilmestymistään – kaksipäiväisistä lehdistä tulee yksipäiväisiä

Kyrönmaa, Pohjankyrö, JP-Kunnallissanomat ja Kurikka-lehti ilmestyvät ensi vuoden alusta enää kerran viikossa. Syynä muutokseen on jakelukulujen kallistuminen kymmenillä prosenteilla.

JP Kunnallissanomat ja Pohjankyrö-lehdet pöydällä
Vuoden alusta Pohjankyrö ja JP Kunnallissanomat ilmestyvät vain kerran viikossa keskiviikkoisin. Muita ilmestymistään karsivia paikallislehtiä ovat Kyrönmaa ja Kurikka-lehti. Kuva: Anne Elhaimer
Anne Elhaimer

Useat paikallislehdet karsivat ensi vuonna ilmestymispäiviään. Vuoden alusta JP-Kunnallissanomat, Kurikka-lehti, Pohjankyrö ja Kyrönmaa ilmestyvät paperisina enää kerran viikossa.

Lehdet ilmestyvät Jalasjärvellä ja Peräseinäjoella, Kurikassa, Isossakyrössä, Vähässäkyrössä ja Ylistarossa sekä Laihialla.

Aiemmin kaikki paikallislehdet ovat ilmestyneet kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Jatkossa ilmestymispäiväksi vaihtuu keskiviikko. Kyseiset paikallislehdet kuuluvat Ujaisten lehtiperheeseen.

Suurimpana syynä muutokselle ovat Postin jakelun rajut hinnankorotukset, jotka olisivat kaksipäiväiselle lehdelle jopa useita kymmeniä prosentteja, selvitää toimitusjohtaja, päätoimittaja Johannes Ujainen:

– Kyllä se merkittävä tekijä on. Jakelukustannukset ovat nousseet jo vuosikymmeniä, mutta tällä viimeisellä korotuskierroksella ne nousevat pitkääkin perspektiiviä katsoen hurjasti.

Ujaisten omistuksessa olevista lehdistä Teuvalla ilmestyvä Tejuka on pitkään ollut yksipäiväinen.

Johannes Ujaisen mukaan toimituksissa muutos on ollut ennakoitu. Sen sijaan ilmoittajien ja lukijoiden palaute on vielä osittain saamatta.

– Totta kai ymmärrettävistä syistä osa on sitä mieltä, että tilaushinnan pitää puolittua, kun tulee vain yksi lehti. Mutta meilläkin on tavoite, että sivuja tulee sama määrä kuin ennenkin, se tulee vain yhdessä tuhdissa paketissa.

Suosittelemme sinulle